Aankoop bril

Alle off-topic onderwerpen kunnen hier komen
Gebruikersavatar
karelvanhoof
Newbie
Newbie
Berichten: 34
Lid geworden op: 24 Mar 2013
Contact:

Aankoop bril

Berichtdoor karelvanhoof » 21 April 2017, 10:39

Ik heb al enige tijd last van mijn ogen en zou nu voor mijn eerste bril moeten gaan.
Ga ik best naar een winkel die deel uitmaakt van grotere groep (vb Pearle) of naar een zelfstandig opticien-optometrist?

Ik weet niet of het waar is, maar heb al vernomen dat een zelfstandig opticien-optometrist meestal beter opgeleid is?

Gebruikersavatar
ludo
VIP member
VIP member
Berichten: 1947
Lid geworden op: 16 Sep 2008
Contact:

Re: Aankoop bril

Berichtdoor ludo » 21 April 2017, 11:41

Je kan beter naar een oogarts gaan. Die kijken meer na dan enkel je bioptrie, en het wordt nog terugbetaald door het ziekenfonds.Met het voorschrift en bioptrie meting kan je dan naar een winkel gaan voor je bril.

Heeft u een nieuwe bril of contactlenzen nodig? Let dan goed op waar u uw ogen laat meten. Opticien is namelijk geen beschermd beroep meer sinds eind jaren negentig. Dat betekent dat iedereen zich opticien (of contactlensspecialist) mag noemen, ook als hij of zij geen optiekopleiding heeft gevolgd

Gebruikersavatar
Kevva
VIP member
VIP member
Berichten: 1217
Lid geworden op: 24 Mei 2014
Contact:

Re: Aankoop bril

Berichtdoor Kevva » 21 April 2017, 17:15

Ik ben bijziend. Slecht zicht op verre afstanden dus.
Toen ik 6 jaar geleden voor het eerst een bril moest dragen ben ik naar de zelfstandig opticien geweest. Die deed de testen en stelde -1,75 en -1,50 vast en deed vervolgens alles zelf.
Ik had een goeie bril, maar die bril was al zeer snel uit de mode en eigenlijk schaamde ik me toen ik die bril moest dragen want vond het nogal 'vrouwelijk' en het was gewoon een homobril (als dat al bestaat?).
Die bril heb ik 2 jaar gedragen en kostte iets van rond de 450à500 euro.

Mijn tweede bril ben ik gaan kopen in Pearle, ook daar deden ze de test terug en stelden ze de bril samen met de juiste glazen. Montuur was 99 euro (in promotie) en de glazen iets van 300 euro (dus voor 400 euro had ik een bril). Jaja, je raadt het wel. Er was duidelijk een verschil. Door mijn oude bril zag ik scherper!
+ de zwarte lak van de montuur begon er na anderhalf jaar al af te gaan waardoor de binnenkant nu al volledig wit is. Daar heb je geen garantie op!
Maar goed, die bril is 4 jaar en zit me wel gemakkelijk op de neus (belangrijk) en ik kan zien als ik met de auto rij.Dus ik zou aanraden om toch naar een zelfstandig opticien te gaan. Naar mijn gevoel is goedkoop meestal wel duurkoop.


Terug naar “Kroeg”