Main Menu

Opvragen storting pensioensparen na 60 jaar

TAK 21, TAK 23, pensioensparen, langetermijnsparen, obligaties en alle andere types van beleggen

Opvragen storting pensioensparen na 60 jaar

Berichtdoor Charlie Darwin » 27 September 2013, 15:01

Vraagje: Ik doe aan pensioensparen via het banksysteem, ben dit jaar 60 geworden en de anticipatieveheffing is ondertussen gebeurd.Ik kan dus in principe mijn netto-pensioenkapitaal vanaf nu opvragen zonder verdere afhoudingen of kosten, maar ik kan desgewenst tot en met mijn 64 jaar nog verder aan pensioensparen doen en dit fiscaal inbrengen zonder hierop later nog te worden belast.Heb ik voor deze bijkomende stortingen nog bepaalde verplichtingen (moeten deze bv een bepaalde tijd behouden blijven op mijn rekening) of kan ik die ook op elk moment terug opvragen?Wie weet er hier meer over?
Gebruikers-avatar
Charlie Darwin
Newbie
Newbie
Berichten: 40
Geregistreerd: 6 November 2009

Re: Opvragen storting pensioensparen na 60 jaar

Berichtdoor mozareke » 29 September 2013, 08:14

Charlie Darwin schreef:Vraagje: Ik doe aan pensioensparen via het banksysteem, ben dit jaar 60 geworden en de anticipatieveheffing is ondertussen gebeurd.Ik kan dus in principe mijn netto-pensioenkapitaal vanaf nu opvragen zonder verdere afhoudingen of kosten, maar ik kan desgewenst tot en met mijn 64 jaar nog verder aan pensioensparen doen en dit fiscaal inbrengen zonder hierop later nog te worden belast.Heb ik voor deze bijkomende stortingen nog bepaalde verplichtingen (moeten deze bv een bepaalde tijd behouden blijven op mijn rekening) of kan ik die ook op elk moment terug opvragen?Wie weet er hier meer over?


Ik heb dezelfde vraag gesteld aan de bank waar ik aan pensioensparen doe (BELFIUS). En ik kreeg het volgende antwoord. Het enige wat u moet doen om een fiscaal attest te krijgen, is een bedrag storten. En die lieve mevrouw wist zelfs te vertellen dat ik wanneer ik op 1januari een storting deed, ik dit bedrag (of een groter bedrag) op 2 januari terug zou kunnen opvragen. Vermits ik een storting heb gedaan krijg ik een fiscaal attest. Er wel voor zorgen dat je de rekening niet helemaal leeg haalt, want dan wordt ze afgesloten.
Gebruikers-avatar
mozareke
Newbie
Newbie
Berichten: 10
Geregistreerd: 17 September 2011


  • Gerelateerde onderwerpen
    Reacties
    Bekeken
    Laatste bericht

Terug naar Andere beleggingen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Er zijn geen geregistreerde gebruikers en 26 gasten