228, 14703

Referte-index daalt nog steeds in juli 2014

Referte-index daalt nog steeds in juli 2014

De referte-indices voor hypothecaire leningen met variabele rentevoet bevestigen in juli 2014 wederom hun dalende trend.

Een hypothecaire lening met variabele rentevoet laat toe dat u uw krediet jaarlijks, driejaarlijks of vijfjaarlijks herziet – afhankelijk van de gekozen formule. Om zo een herziening te berekenen, wordt een ijkwaarde aan het leencontract gekoppeld die bindend is voor alle kredietverstrekkers: de referte-index. Concreet spreekt men van een referte-index A, C of E voor respectievelijk een jaarlijkse, driejaarlijkse of vijfjaarlijkse herziening. Indien u uw krediet wil herzien, wordt het verschil berekend tussen de nieuwe en oude referte-index. Vervolgens wordt deze waarde aan uw oude rente toegevoegd.

In juli 2014 blijven de referte-indices over de hele lijn dalen. De referte-index A voor jaarlijkse herziening zakt van 0,121 procent naar 0,039 procent en nadert zo het diepterecord uit januari 2013. Toen strandde de referte-index A op 0,036 procent.

Daarnaast vestigen ook de referte-index C en E een nieuw diepterecord voor 2014. Zo zakt de referte-index C voor driejaarlijkse herziening van 0,308 procent naar 0,204 procent – de laagste waarde in jaren. Een beschrijving die ook geldt voor de referte-index E voor vijfjaarlijkse herziening met een daling van 0,748 procent naar 0,587 procent.

Bekijk hier ons overzicht van alle referte-indexen voor juli 2014. U heeft graag een praktisch voorbeeld? Simuleer een herfinanciering of vergelijk hypothecaire leningen.

Lees ook:

Andere tips over woonleningen

Log in om reacties to posten. Geen login? Registreer u hier.