228, 14560

Referte-index schommelt in april 2014

Referte-index schommelt in april 2014

In april 2014 stijgt de referte-index A voor hypothecaire leningen met variabele rentevoet, maar de referte-indeces C en E zetten de dalende trend nog steeds verder.

Een hypothecaire lening met variabele rentevoet laat u toe uw krediet na één, drie of vijf jaar te herzien afhankelijk van de gekozen formule. Om deze renteherziening te berekenen, steunt men op het referentiepunt dat aan uw contract gekoppeld wordt: de referte-index.

Concreet bestaat er een referte-index A, C en E voor respectievelijk een jaarlijkse, driejaarlijkse of vijfjaarlijkse herziening. Bij een herziening berekent men het verschil tussen de nieuwe en oude referte-index en voegt men deze toe aan uw oude rente. Alle banken moeten eenzelfde referte-index hanteren, maar de waarde is nauw verbonden met de staatsobligaties.

Deze maand stijgt de referte-index A voor jaarlijkse herziening licht van 0,160 procent naar 0,198 procent.

Daarnaast zetten de referte-index C en E de dalende trend nog steeds verder en bereiken de laagste waarden sinds juli 2013. Zo zakt de referte-index C voor driejaarlijkse herziening van 0,464 procent naar 0,435 procent. De referte-index E voor vijfjaarlijkse herziening van 1,047 procent naar 0,962 procent.

Bekijk hier een overzicht van alle referte-indexen voor april. Vergelijk hypothecaire leningen of simuleer uw herfinanciering.

Lees ook:

Andere tips over woonleningen

Log in om reacties to posten. Geen login? Registreer u hier.