menu

Laatste kans TAK 21 aan 1,1% premietaks

23
Reageer
Laatste kans  TAK 21 aan 1,1% premietaksAls u nu stort op TAK 21 profiteert u nog van de lage premietaks van 1,1%.

De regering di Rupo verhoogt binnenkort de premietaks op TAK 21 spaarverzekeringen van 1,1% naar 2%. Deze aanpassing is nog niet in wetteksten omgezet en moet nog verschijnen in het staatsblad.

Voorlopig is nog de lage taks van 1,1% van kracht. Wie nu intekent en stort doet dus financieel voordeel.

Vergelijk nu alle TAK 21 spaarverzekeringen

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(9 stemmen, gemiddeld 4.33 van de 5)


Categorie: Algemeen nieuws over verzekeren
avatar
Vanaf wanneer gaat die tax in?
01/01/2013 of is dat niet vastgelegd?
Stemmen:0
avatar
Deze aanpassing is nog niet in wetteksten omgezet en moet nog verschijnen in het staatsblad.Groetjs
Stemmen:0
avatar
Ik vraag me eigenlijk af waarom de ambtenaren, het onderwijzend personeel, kortom overheidspersoneel nog geen eurocent heeft moeten inleveren. met hun lonen die hoger zijn (van eenzelfde brutoloon houden ze netto meer over en ze moeten minder betalen voor RSZ en pensioen)dan in de private sector is het reeds jaren niet meer verantwoord dat ze zo'n hoge pensioenen krijgen en vervroegd op pensioen mogen gaan (op 60 jr voor leerkrachten).
Wanneer gaat Di Rupo deze sector (die bovendien niet de sector is die de economie moet doen heropleven...)eens zal laten besparen???
Stemmen:-1
avatar
Wat een onzin ! Beste Veerle weet je wel wat een ambtenaar is? Ook de mensen die het spoor onderhouden,treinbestuurders, sluiswachters, loodsen, huisvuilophalers, mensen van de strooidienst die dag en nacht ter beschikking staan voor jullie veiligheid, arme postbodes, ziekenhuispersoneel (ik hoop dat jij ze niet nodig zal hebben) brandweer, onderwijzers enz... Wel Veerle dit zijn mensen die met hart en ziel hun job uitoefenen. Niets houd je tegen om ook ambtenaar te worden maar vergeet niet dat je dan niet dat nog maar 38,3% van de 55-plussers aktief is op de arbeidsmarkt en dat dit niet de schuld van de ambtenaren is.
Wij kunnen niet op brugpensioen op gemiddeld 54 jaar.
Stemmen:4
avatar
Beste Veerle,
U bent blijkbaar erg selectief qua informatie inwinnen of u hoort en leest alleen wat u wil horen en lezen.
Alvorens onzin te schrijven zou ik me toch beter informeren en zeker niet alles geloven wat sommige media en politici zeggen en schrijven.
Lees aandachtig wat Raymond, Sacha en Rudy schreven.
En Fons maakt ook een terechte opmerking. U antwoord op een artikel aangaande TAK 21 verzekeringen. Hoe komt u dan bij ambtenaren terecht ? Tak 21 verzekeringen worden door privé bedrijven uitgeschreven, niet door de 'ambtenaar '. Trouwens, als u toch een schuldige zoekt, onderzoek maar eens hoe we in deze wereldwijde crisis terecht zijn gekomen. Helaas erg leerrijke studiestof waar alle regeringen tot nu toe bitter weinig tegen ondernomen hebben.
De wereld zit niet zo eenvoudig in elkaar als u meent te weten.
Stemmen:2
avatar
DE Vleesschauwer N woensdag 19 december 2012
Beste Veerle,
Wat heeft uw (trouwens ongegronde) opmmerking te maken met.... TAK 21 ????
Ge schiet, met alle respect, op de (verkeerde) pianist !
Nog veel levensvreugde!
ndvl.
Stemmen:1
avatar
:lol: :P :cry: :arrow: ja, naast de kwestie; 't gras is altij dgroener aan de overkant. en Ethias verlaagt alweer de gewaarborgde rente tot een povere 1.25% op first fiscaal.
Stemmen:1
avatar
Geachte Veerle

het overheidspersoneel heeft jaren minder verdient dan in de privé sector. Indien u het loon van mijn ouders (beiden militair) zou gezien hebben in de jaren 80 dan zou u wenend weglopen. Vandaar ook dat het hogere pensioen voor ambtenaren gekomen is. Het noemt trouwens geen pensioen maar "uitgesteld loon" om het gedorven loon van jaren inspanning iets of wat goed te maken.

Bedenk even dit aub: de overheid wenst meer en meer hoogopgeleid personeel in dienst te nemen (niveau's A en B, maw hogere studies). Deze profielen worden ook gevraagd in de privé sector. De privé sector kan echte allerlei belastingvriendelijke cadeau's aanbieden (lees: bedrijfswagen, maaltijdcheques, sportcheques, cultuurcheques, ecocheques, groepsverzekering, overuren, ...) bij de overheid bestaan al deze dingen niet en krijgen ze inderdaad een hoger brutoloon. Echter eens de ambtenaar op pensioen gaat krijgt hij geen riante som. Als hij de dag na pensionering sterft is het gedaan. De erfgenamen van de overledene in de privé sector heeft nog steeds die riante som (waar trouwens bitter weinig belasting op betaald wordt). De ambtenaar betaalt trouwens op zijn hoger pensioen een pak meer belastingen dan de man/vrouw in de privé die een riante som krijgt en daarnaast iedere maand een lager pensioen bedrag waar nauwelijks nog belastingen op betaald moet worden.

Nog iets op het loon van een statutair benoemd ambtenaar wordt inderdaad minder afgehouden omdat we niet bijdragen voor werkloosuitkeringen (er wordt veronderstel dat een ambtenaar niet werkloos wordt). Kanttekening als die ambtenaar toch werkloos valt heeft die GEEN werkloosuitkering.

Is maar een heel kort niet volledig antwoord maar zie het volledige verhaal. Schiet liever op mensen die niet bijdragen naar verhouding van hun inkomsten bv. mensen die hun inkomen verkrijgen uit de verhuring aan natuurlijke personen, die huur wordt niet/nauwelijks belast (enkel een deel op een fictief bedrag, het kadestraalinkomen x 1,40)! Iedereen zou er baat bij hebben als er een eerlijkere fiscaliteit komt. Iedereen moet bijdragen ook de renteniers. 25% is trouwens nog steeds minder dan een loontrekker!
Stemmen:3
avatar
DIK GELIJK !
Stemmen:1
avatar
INDERDAAD VROEGER ONDERBETAALD EN NADIEN DIK PENSIOEN DIE ONDERWIJZERS MAAR WEL VIER MAAND VERLOF.lONEN ZIJN ONDERTUSSEN AANGEPAST 5AL JAREN° MAAR AAN DAT STATUUT VAN DIK PENSIOEN IS NIKS VERANDERD. WEET WAAROVER IK SPREEK AAN ALLE AMBTENAREN DIE HIER KRITIEK GEVEN.
EN SACHA DENK JIJ DAT IK MIJN VERHUURD HUISJE NA DERTIG JAREN SPAREN ( REGISTRATIERECHTENBTW 21% BTW OP ALLES) EN ALLE KOSTEN OM HET RECHT TE KRIJGEN ZOMAAR GEKREGEN HEB EN ALS JE MET SLECHTE HUUURDERS ZIT DAT JE RENDEMENT NAUWELIJKS AAN DAT VAN EEN SPAARBOEKJE KOMT ALS JER ER ANDERS OVER DENKT BEGIN ER MAAR AAN MAAR GEEN VAKANTIES MEER OF UIT ETEN GAAN
MAN GE WEET NIET WAT HET INHOUD OM IETS TE VERHUREN DUS ZWIJG AUB
Stemmen:-2
avatar
Dat is erg Tom... Simpel vraagje evenwel : waarom liet je je geld dan niet op een spaarboekje staan, in plaats van het in een huis met slechte huurders te steken ? PS : wat heeft dit te maken met het artikel aub (over de taks op levensverzekeringen) ?PS 2 : Graag wat meer punten en komma's, zodat het leesbaar blijft. Waarvoor dank.
Fons.
Stemmen:0
het ging over reply op Sacha zijn post en de ambtenaren die Veerle aanvielen Alles lezen hé
En inderdaad van het één komt het ander :idea:
Stemmen:0
avatar
DE Vleesschauwer N woensdag 19 december 2012
Besgte tom,
Het ging over tak 21 ! ...Niet om een uiting v
an verzuring !
Geniet van het leven, 't Is zo kort !
ndvl.
Stemmen:0
avatar
Veerle,

WAAROM ben jij en zoals vele andere afgunstigen van de zogenaamde ambtenarenpensioenen (welke in weze uitgesteld loon zijn - zie antwoord SACHA) NOOIT ambtenaar geworden ?

Uitgesteld loon: gedurende 2/3 van uw loopbaan zit je onder de "mediaan" van de privé en het laatste stuk (1/3) heb je kans om boven dit mediaan te komen.
Stemmen:2
avatar
HEt oorspronkelijk artikel ging over de premietaks op verzekeringen. Waarom men dan een discussie begint over ambtenarenlonen is me niet duidelijk. Overigens heeft Sacha gelijk : de mooie pensioenvoorwaarden zijn "uitgesteld loon" ter compensatie van de steeds lagere wedden bij het overheidspersoneel. Maar dat weten velen niet, ook Veerle dus niet. Maar kan je dat haar kwalijk nemen ?
Terug terzake : de levensverzekeringen. Wie op de link "Vergelijk nu alle tak21 levensverzekeringen" klikt in het artikel, komt terecht op een pagina met bovenaan een Allianz-verzekering aan 2,75 %. PAS OP : deze rentevoet is niet gegarandeerd voor de volledige looptijd van 8 jaar, maar enkel tot eind 2014. Daarna is de gegarandeerde rentevoet nul (0 % !!) en ben je dus aangewezen op de winstdeelname. Misleidend tot en met...
Fons.
Stemmen:4
avatar
wel ik geef veerle groot gelijk, als werkman altijd veel afdragen voor een armzalig pensioen, het is tijd om the pensioenen eens gelijk te trekken, evenveel voor gedane arbeid, dan zouden er veel minder ambtenaren zijn
Stemmen:-1
avatar
DE Vleesschauwer N woensdag 19 december 2012
Het is opvallend hoeveel mensen er tyelkens naast de kwestie reageren.
Het gaat om de verhoging van belastingen op TAK 21!
Kan de moderator in 't vervolg al die verzuurde reactie weg laten en bij de kern van de zaak blijven aub!
ndvl
Stemmen:0
avatar
@ DE Vleesschauwer N : correcte reactie... Maar ik geloof dat hier geen moderator toezicht op houdt...
Stemmen:0
avatar
De Vleesschauwer N woensdag 19 december 2012
Beste Fons,
1.- Ingeval hier geen moderator in hbet spel is wordt het hoog tijd dat DE SPAARGIDS er DRINGEND één inschakelt, anders zakt het nivo va
Stemmen:0
avatar
De Vleesschauwer N woensdag 19 december 2012
Best Fons,
1.- Ingeval hier geen moderator in hnet spel is, dient SPAARGIDS daar dringend iets aan te doen, zoniet zakt het peil van dit forum tot het nivo van een roddelkrant!
2.- Persoonlijk heb ik wel al ondervonden dat er een, wat ik zal noemen " een soort censuur" meespeelt, want ... probeer maar eens een "scherp"
artikel door "de censuur" te krijgen!
Mij lukt dat niet !
Beste groet
ndvl.
Stemmen:0
hallo mr de vleesschauwer,

ik weet niet waarover u het heeft, maar wij doen kwasi nooit aan censuur. De enige uitzonderingen zijn laster, persoonlijke beledigingen, ruzies en ongewenste reclame. Zie onze huisregels voor meer info.

Kristof
Webmaster
Stemmen:1
avatar
@De Vleesschauwer N : Ik heb geen enkele slechte ervaring met censuur op dit forum. Anderzijds deel ik je mening dat de webmaster treads die niets met het onderwerp te maken hebben best zou weren. We waren dus over tak21 en premietaks bezig...
Stemmen:0

Spaargids mailalerts