Meteen wielklem voor onverzekerde auto’s

2
Reageer
Meteen wielklem voor onverzekerde auto’sStaatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (CdH) werkt aan een voorstel dat maatregelen omvat die onverzekerde chauffeurs van de Belgische wegen moeten houden. Het meteen opleggen van een wielklem bij valsspelers is hierbij de meest opvallende.

Uit cijfers van het Gemeenschappelijk Motorwaarborgfonds, dat tussenbeide komt wanneer een onverzekerde chauffeur een ongeval veroorzaakt, blijkt dat naar schatting 100.000 mensen zonder een verplichte verzekering rijden. Dit zorgt ervoor dat de schade voor het waarborgfonds tot in de miljoenen kan oplopen. Bovendien vallen er ook regelmatig gewonden bij ongevallen met onverzekerde chauffeurs. De kosten van het waarborgfonds moeten trouwens worden betaald door de mensen die wel netjes hun premies overschrijven.

Het voorstel van Wathelet omvat drie grote onderdelen. Het eerste houdt een boeteverhoging in. "Momenteel legt een rechter tussen 600 en 6.000 euro boete op, maar dat schrikt niet genoeg af. We trekken de minimumboete op. De komende weken wordt duidelijk met hoeveel precies", verklaart de staatssecretaris.

Hiernaast zal er gebruik gemaakt worden van kentekenscanners, het zogenaamde ANPR-systeem, die geseinde wagens kunnen opsporen. "In de komende weken krijgen de agenten ook toegang tot een database met gegevens van onze Dienst Inschrijvingen Voertuigen (DIV) en de verzekeraars. Zo kan de politie in luttele seconden en vanop afstand een verzekering controleren", aldus nog Wathelet. "Wanneer de scanner alarmslaat, zal een agent wel nog steeds de boorddocumenten controleren vooraleer een proces-verbaal op te stellen."

Een laatste maatregel houdt in dat agenten meteen wielklemmen kunnen plaatsen bij betrapte automobilisten.

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
2074
com_content.article
(9 stemmen, gemiddelde van 4,89 op 5)

Meteen wielklem voor onverzekerde auto’s

4.89 9 5


Categorie: Algemeen nieuws over verzekeren
Reacties (2)
  • stefaan

    Intrekken van rijbewijs zal niet helpen bij die mannen. Dus autooke stilleggen met wielklem of confisceren is een goede manier. Of nog meer : loonbeslag.

  • Kelly

    En wat bij een recent aangekochte 2dehandswagen waar je de dag na aankoop met naar de keuring wenst te gaan, maar ze in die nacht al direct een wielklem plaatsen?
    Als de auto maar rond 20u geleverd werd, kan je niet de dag zelf alle papieren al in orde hebben he.
    Voor sommige mensen zijn soortgelijke boetes inderdaad een goede oplossing, maar een standaard boete opleggen zonder naar het verhaal erachter te luisteren, is me toch een brug te ver!

Schrijf reactie
Uw contact gegevens:
Reacties:
[b] [i] [u] [s] [url] [quote] [code] [img] 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security

Spaargids mailalerts