244, 13488

Premie rechtsbijstandsverzekering 10% duurder in 2014

Premie 10% duurder

Premies voor rechtsbijstandsverzekeringen worden in 2014 waarschijnlijk tien procent duurder. Dit is een indirect gevolg van de prijsverhoging in de advocatuur. Vanaf 1 januari 2014 wordt er immers 21% btw toegevoegd aan hun diensten.

Wie dit jaar een advocaat onder de arm neemt, betaalt geen btw op hun diensten – zelfs indien ze die pas begin 2014 factureren. Wanneer u uw advocaat een voorschot betaalt, moet dit bedrag toegewezen worden aan diensten die ze nog dit jaar uitvoeren. U kan met andere woorden niet de volledige factuur – nu nog vrijgesteld van btw – op voorhand betalen indien uw zaak doorloopt in 2014.

De nieuwe btw op advocatuur betekent echter niet dat uw totale factuur met 21% zal stijgen. Bepaalde kosten die door de overheid worden aangerekend (bv. griffiekosten), blijven vrijgesteld. De advocaat zal deze dan ook zonder btw doorrekenen aan zijn of haar cliënt.

Ook rechtsbijstandsverzekeringen voelen de btw-invoering. Verwacht wordt dat de premies met ongeveer tien procent zullen stijgen. Al bij al nog een beperkte stijging dus. Dit hebben we te danken aan verzekeraars die zaken buiten de rechtbank kunnen houden om ze zo in der minne te regelen.

De beste bescherming voor u en uw gezin? Kies een verzekering die bij u past!

Lees ook:

Log in om reacties to posten. Geen login? Registreer u hier.