163, 15121

AXA publiceert rendementen tak21 voor 2014

AXA publiceert rendementen tak21 voor 2014

AXA heeft de rendementen van zijn tak21-spaarverzekeringen over 2014 bekendgemaakt.

Tak21-spaarverzekeringen bieden een gegarandeerde basisopbrengst. Daar bovenop kunnen de beleggers nog een winstdeelneming krijgen als de verzekeringsmaatschappij hun storting met winst kan herbeleggen.

Pension plan focus is een levensverzekeringsproduct van AXA bestaat uit een luik met een tak21 spaarverzekering en/of een luik met een tak23 beleggingsverzekering. De klant kan zelf de verdeling van zijn premie over deze twee luiken kiezen. Sinds 1 juli 2014 stapten al 3.000 mensen in dit systeem. Het deel tak21 kan alleen in waarde stijgen, het deel tak23 kan zowel stijgen als dalen. Voor het tak21-deel gaf AXA vorig jaar een totaal rendement van 2,85% voor stortingen voor de leeftijd van 40 jaar, 2,95% voor stortingen tussen 40 jaar en 50 jaar en 3,15% voor de stortingen na 50 jaar.

De formules Stars for Life zijn dan weer geschikt voor zelfstandigen die een vrij aanvullend pensioen (VAPZ) willen aanleggen. Voor de formule Stars for Life Secure, die een minimale rente garandeert, kwam het totaal rendement in 2014 uit op 2,60%. Voor de formule Stars for Life Crest, dat een minimale rente van 0% garandeert en dus alle rendement moet halen uit de winstdeelneming, kwam de totale opbrengst voor 2014 uit op 3,00%.

AXA heeft ook een aantal formules lopen waarvoor het geen nieuwe contracten meer opent. Wie er zo een heeft, kan die echter wel behouden en nog bijstorten. Opti-plan en Opti-plan open gaven in 2014 een rendement van 2,40%. Voor Winlife werd dan weer geen winstdeelneming toegekend. Elke opbrengst kwam daardoor uit de gewaarborgde rente.

Laagste instapkosten

Spaargids.be is zelf geen makelaar. Toch Spaargids heeft voor zijn bezoekers gunstige voorwaarden onderhandeld met makelaar Futuria. Deze voorwaarden zijn onder meer van toepassing op pensioensparen en langetermijnsparen. Futuria verbindt zich te werken aan wellicht de laagste kosten van België, dit terwijl andere makelaars tot 6,5% gaan. Dankzij Spaargids kan u dus genieten van de beste tarieven op de markt. De verlaagde instapkosten zijn geldig op alle toekomstige stortingen, zowel de eerste als de bijkomende.

Wie voor 27 februari 2015 een contract fiscaal sparen onderschrijft, krijgt er overigens een bonus van 100 euro bij als hij de opvraging van zijn premies laat domiciliën.

U kunt op de website van Spaargids.be ook alle aanbiedingen voor tak21-spaarverzekeringen. vergelijken. Hetzelfde geldt voor de aanbiedingen voor VAPZ-contracten.

Lees ook:

Andere tips over TAK 21

Log in om reacties to posten. Geen login? Registreer u hier.