menu

BNP Paribas Fortis lanceert nieuwe premium online spaarrekening

25
Reageer
BNP Paribs Fortis lanceert een nieuwe spaarrekening onder de naam Premium online spaarrekening. De doelgroep is de trouwe spaarder met een spaarhorizon van minstens 1 jaar.

De rentevoeten:
De basisrente is 1%, de getrouwheidspremie 1,5%

Het minimum saldo op deze rekening moet minstens 12500 Euro zijn. En er is vrijstelling van de roerende voorheffing. Naast particulieren kunnen ook rechtspersonen intekenen op deze spaarrekening.

De woordvoerder van BNP Paribas Fortis licht toe: "De premium online spaarrekening is gericht op spaarders met een spaarhorizon van minstens 1 jaar. Wie een storting doet profiteert namelijk van de hoge 1 jaar gegarandeerde getrouwheidspremie. Dit in tegenstelling tot onze gewone online spaarrekening met hoge basisrente. Die richt zich eerder op de actieve spaarder, die zijn spaarrekening gebruikt als buffer."

De Premium online spaarrekening is te vergelijken met de Ethias spaarrekening met hogere basisrente 1,25% en premie 1,5%. Op de Ethias spaarrekening is geen minimum inleg vereist.

Meer informatie:
Meer informatie:
- Open de BNP Paribas Fortis Premium spaarrekening
- Vergelijk alle spaarrekeningen
- BNP Paribas valt onder het Belgische depositogarantiestelsel

Copyright 2009 spaargids.be

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(0 stemmen, gemiddeld 0 van de 5)


Categorie: Fortis Bank nieuws over sparen, Sparen bij BNP Paribas Fortis
avatar
Dit is geen belgische bank meer , waarom zouden we hier ons geld nog plaatsen , en de grote die de dieven zijn en met al de intrest gaan lopen voor de ceo.Al de grote maatschappijen in deze wereld is een bende
die de gewone man leegzuigt.
Groeten
Stemmen:-4
avatar
wat een commentaren, gaat die hetze nu nooit stoppen?
\'t personeel is niks gebaat met zulke betweters als de mensen die hier weer eens hun gal moeten spuwen!
Stemmen:1
avatar
12500 euro voor 1% wat een mop
Stemmen:8
avatar
Hoe men steeds opnieuw de zaken op zijn kop voorstelt bij\"fortis\"Alsof ik ook maar iets zou winnen als ik vandaag spaar op die nieuwe spaarrekening.Of het zou de bedoeling zijn om de rente op de andere internetspaarekenng te laten zakken.(WAT HOOGSTWAARSCHIJNLIJK HUN PLAN IS)Laat jullie niet vangen aan hun bedriegelijke praajes;
Stemmen:1
Stemmen:0
avatar
Volledig akkoord met Carlo
En dan nog wat de minimum inleg vereist!!!
Geen sprake van een maximum ?????
Best met ons geld naar een kleinere - doch eerlijker bank.(bekijk de oprot premies voor hun Ceo\'s maar eens
Stemmen:3
avatar
Stel dat je het geld toch onverwacht nodig hebt, dazn heb je slechts 1%. wat een grap.
Er zijn genoeg rekeningen waar je het dubbele krijgt.
Voor mij nooit Fortis. Te veel mensen bedrogen.
Stemmen:2
avatar
1% basisrente + 1,5% getrouwheidspremie? Jullie moesten zich schamen! Vertellen jullie er ook bij wat BNP Paribas aanrekend voor beheerskosten, bankkaarten, PC-banking en zelfs geld uit de muur halen? Zijn jullie al vergeten hoeveel steun Fortis heeft ontvangen van de belastingbetaler. Ik blijf bij een bank waar voornoemde diensten volledig gratis zijn en het rendement evenwaardig is.
Stemmen:8
avatar
fons Schreef:
Dit is geen belgische bank meer , waarom zouden we hier ons geld nog plaatsen , en de grote die de dieven zijn en met al de intrest gaan lopen voor de ceo.Al de grote maatschappijen in deze wereld is een bende
die de gewone man leegzuigt.
Groeten
Stemmen:0
avatar
Het enige bijzondere aan deze rekening is het woord \"gegarandeerd\". Voor het overige zijn er strenge voorwaarden (min. 12.500 EUR), kosten (PC-banking abonnement) en een veel te lage basisintrest. Voor de klanten van Fortis die bij Fortis willen blijven met hun spaarrekening adviseer ik de \"gewone\" online spaarrekening.
Stemmen:4
avatar
Mij hebben ze een \"levensverzekering\" met kapitaalsgarantie aangepraat, nu ben ik AL mijn spaargeld GEGARANDEERD kwijt!!! Bij Fortis ben je gegarandeerd bedrogen!!! :evil:
Stemmen:3
avatar
Door een een verzekering af te sluiten, kan je toch niet je spaargeld kwijt zijn ??!! Of mis ik iets ? Op welke manier ben je dan je geld verloren, wat heeft dan zoveel gekost ?

mvg,
Chris
Stemmen:0
avatar
Als mim denkt dat mensen die hun zuurverdiende geld willen beschermen betweters zijn,dan past zij of hij uitstekend in de filosofie van fortis.Na dertig jaar klant wordt ik nog steeds gepakt door die gasten.Voorbeeld:Na een gespek met privatebanker word ik paar dagen later gebeld met de vraag of ik geen obligatie van d\'ieteren wil aankopen..uiteraard wil ik dat(zie voorwaarden)En of ik in zee wil gaan met private banking.Ik ga niet....minimumbedrag 250000 euro en een historisch rendement van 4.5 zonder garantie daar pas ik voor.Resultaat:dag nadien op zaterdag telefoon....sorry geenD\'ieteren voor jou....!!!nog maar eens bedankt
Stemmen:2
avatar
Er valt te vrezen dat BNPF een Deutsche-Bankje gaat doen: een nieuwe spaarrekening introduceren en vlak daarna de voorwaarden van hun oude beter-rentende spaarrekening omlaagdraaien. De bestaande spaarders zijn in elk geval de pineut: ofwel laten ze hun geld staan aan minder gunstige voorwaarden, ofwel veranderen ze en verliezen ze de getrouwheidspremie. Gelukkig bestaan er websites zoals deze met een overzicht en een historiek per aanbieder, zodat je weet naar welke andere bank met een stabiele intereststrategie je kan overstappen.
Stemmen:1
avatar
En bij Record bank moet je ook al niet meer zijn. Daar hebben ze het rendement van hun Max-spaarrekening teruggeschroefd tot 1,85% basisrente (de buit is denkelijk binnen) met als argument \"dalende marktrentevoeten\" en brengen doodleuk een nieuwe rekening op de markt (de Golden spaarrekening) met basisrente 2% waar blijkbaar geen probleem is van dalende marktrentevoeten
Volgend senario? Een Diamantrekening misschien
Eenmaal mijn getrouwheidspremie ontvangen houd ik het voor bekeken
Stemmen:0
Record bank moet zijn intresten terugschroeven omdat ze geld kregen van de staat.
Stemmen:0
avatar
gewoon op\'t internet kijken wat het voordeligst is op elk moment, en bankhoppen !

laat ze maar concureren tegen mekaar, willen ze trouwe klanten ?! moeten ze maar met betonnen voorwaarden komen !
ge gaat me niet wijsmaken dat ons kapitaal nog maar 1.50% waard is

er zijn vissen genoeg hoor in de oceaan, en de wereld is groot !!
voila..alstublieft !!
Stemmen:0
avatar
De Online Spaarrekening Premium biedt 1% + 1,50% wat in elk geval nog meer is dan de Axa I-Welcome Plus spaarrekening. Deze laatste valt immers reeds na 6 maanden terug op de basisrente van de I-Plus spaarrekening (momenteel slechts 1,35%) waardoor het gemiddelde rendement na 1 jaar slechts 2,275% bedraagt. Je kan de Online Spaarrekening Premium het best vergelijken met een kasbon of termijnrekening op 1 jaar met het bijkomende voordeel dat er geen roerende voorheffing verschuldigd is. De hoge getrouwheidspremie biedt veel meer zekerheid dan alle formules die een hoge basisrente combineren met lage getrouwheidspremie. Als kortetermijnbelegging is dit vanaf 12.500 EUR een prima belegging. De cijfers liegen niet. Na 1 jaar steek ik zo\'n 2,5% netto op zak, niet slecht,hé?
Stemmen:4
Toch maar eens opnieuw rekenen.
het is 2.20 + 0.50
Wel 15000 min inleg.

Spaarrekening
Saldo >= 15.000 EUR en
Stemmen:1
avatar
Er is meer kans om te profiteren van stijgende rentes bij een premium dan bij een gewone online spaarrekening. Dit omdat het wettelijke maximum van de getrouwheidspremie vastligt op 1,5% en daar zal niet snel verandering in komen.

Bijvoorbeeld:
rente stijgt terug naar 2,25% + 0,75% voor de gewone online en naar 1,5% + 1,5% voor de premium (allebei een stijging van 0,5% naar 3% op 1 jaar). Een inleg nu op de gewone online verandert dan in 2,25% + 0,5% en van de premium in 1,5% + 1,5%. Bij verdere stijgingen wordt het verschil alleen nog maar groter.

Verder is er weinig neerwaarts potentieel van de premium tegenover de gewone online spaarrekening (bodem = gewone traditionele spaarrekening, en uiteraard 1,5% is vast).

Conclusie: je profiteert maximaal van eventuele rentestijgingen met weinig dalingspotentieel: ideaal voor een belegging dat je voor een heel jaar niet nodig hebt.
Stemmen:1
Waarom nog woorden verspillen aan de \"FORTIS\" -spaarrekeningen ? Er zijn immers de ETHIAS - spaarrekeningen !! Meer interest en geen voOrwaarden qua inleg. Of is de voorwaarde van 12.500 juist het boerenbedrog om ons als \"iemand\" te laten voelen, ge hoort niet meer bij het klein \"grut\". Je bent een mijnheertje en die sparen uiteraard bij FORTIS, waar dergelijke personen thuishoren. FORTIS de bank voor de elite, waar de kleine spaarder niet thuishoort. Je koopt toch niet bij ALdi, je gaat toch ook naar Delhaize. Kwaliteit mag wat kosten ? Of niet ?
Stemmen:0
avatar
wat is het vershil tussen een premium en online premium spaarrekening? het is beide via pc banking dus toch beide online?? of heb ik dit helemaal verkeerd op?

Ik vind dat al het minimum 12500 is dat er wel nog een extra procentje bijmag, als \'beloning\' da je 12500 \'vast\' zet vr n jaar...

moet je op deze rekening dan ook kosten betalen? en hoeveel dan?
Stemmen:-1
online premium of premium zonder meer, het is 2x hetzelfde

rekening is gratis.

Openen kan hier
Stemmen:0
avatar
Ik blijf erbij: indien men zijn geld 1 jaar kan missen is de premium online spaarrekening en ook deze van Fintro een uitstekende en veilige belegging.
Men is sowieso zeker van 1,50% getrouwheidspremie. De basisinterest van 1% (niet gewaarborgd)daarbij maakt in totaal 2,50% netto voor een belegging van 1 jaar
Stemmen:0

Spaargids mailalerts