Details van de beoordeling

4.8 40 10
Spaarrekening: beoordeling van spaarbanken
Beoordeeld door haelewyn
Algemene beoordeling 
 
9.0
Tarieven 
 
8.0
Transparantie 
 
9.0
Klantendienst 
 
9.0
Online banking 
 
10.0
- Beste online bankieren op de markt (naar mijn mening) en alleen dat vind ik reden genoeg om met deze bank in zee te gaan.
Hun systeem met USB connectie en 'bankkaart + Eid lezer' is prachtig en zeer handig. Voordeel : door USB kaartlezer geen codes meer overtikken van de calculator naar computer en omgekeerd.
Zeer met zijn tijd mee en zeer volledig qua mogelijkheden.
Verrichtingen worden onmiddellijk verwerkt, zelfs in het holst van de nacht.
- Spaarrekening met hoge intrest, inleg 500 euro per maand mogelijk. Gratis zichtrekening.. Alhoewel : hoe lang kan dat duren bij een bank als Belfius ?
- Zoals bij de meeste grote banken : degelijke telefonische helpdesk waar men vaak met kennis van zaken spreekt.
- Op dit moment is het gebruik van de Belfius bankkaart buiten de eurozone nog redelijk goed getarifeerd.
- Personeel in mijn kantoor is erger dan onbekwaam. Ze weten niet eens zelf meer hoeveel zichtrekeningen ze hebben en wat de eigenschappen zijn. Andere producten als kredietkaarten en budgetkrediet waar ik om te testen vragen over stelde : ze antwoorden maar raak waarbij ze dan 1 treffer op 5 haalden. Een rekening op mijn naam omzetten naar een rekening op naam van mezelf en mijn echtgenote bleek al een moeilijke bevalling waarbij gezegd werd dat dat niet eens mogelijk was met Belfius Pulse Start (wel dus !).
Ik vraag me af wat er gaat gebeuren als ik eens een echt probleem ga hebben en wanneer / hoe dat gaat opgelost geraken.
- Bij het openen van mijn rekening wou ik ineens een budgetkrediet aanvragen om geen boetes te kunnen krijgen op domiciliering. Dergelijk theoretisch krediet kost niets en waarom niet dan ?
Volgens kantoor geen probleem. Resultaat : geweigerd. Er was nog geen loon gestort op de rekening. Advies van het kantoor : probeer het over een maand nog eens. Ik ga dat niet doen.. Als het weer niet in orde komt, ben ik voor mezelf moreel verplicht om er mijn boeken dicht te doen en ben nog maar pas veranderd (Naar Belfius).
- Als je aan het loket vraagt naar een product als bv een kredietkaart krijg je standaard de dure 'gold' voorgesteld.
Dat ze ook een goedkopere white en red hebben ... dan bekijken ze je van 'is dat echt ? - nog nooit van gehoord !'
- Het schandaal rond Dexia is voor mijn part nog niet vergeten en in mijn hoofd haat ik een bank als deze. Maar zijn ze niet allen gelijk ? Omwille van het zeer goede 'direct net' knijp ik een oogje dicht voor die werkelijkheid en ben ik klant geworden bij deze in voorlopige vrijheid gestelde veroordeelde (bank).
- Gewone spaarrekeningen hebben een lage rente maar er is op dit moment nog keuze bij Belfius.
- Sommige dingen zijn niet mogelijk bij een gratis zichtrekening of betalend.. of je moet je rekening omzetten naar een betalende variant, bv internationale overschrijving buiten Europa. Voorlopig slaag ik erin om met de gratis rekening genoeg te hebben.
Was this review helpful to you? 20 14 Rapporteer deze beoordeling