216, 18510

ING verhoogt aantal tarieven in 2017

ING verhoogt aantal tarieven in 2017

Bankieren wordt vanaf 1 januari 2017 ook bij ING duurder. De wijziging met de grootste impact doet zich voor in de kostprijs van de betaal- en kredietkaarten.

Voor een Visa Gold- of een MasterCard Gold op een ING Lion Account of een Groene ING-rekening moet voortaan 48 euro in plaats van 40 euro worden betaald.

Voor de vervanging van een debet- of kredietkaart na verlies of diefstal zal voortaan 9,99 euro aangerekend worden als ze verbonden is een aan ING Lion Account of een Groene ING-rekening. Bij een ING to go 18 is er één kaartvervanging in de basisprijs inbegrepen.

Een tijdelijke kaart aanvragen voor een ING Lion Account zal 9 euro kosten.

Particulieren die een papieren overschrijving in hun kantoor afgeven en die daar meteen ter plaatse door een bediende laten verwerken, moeten voortaan 9,68 euro betalen voor de transactie in plaats van 6,05 euro. Voor professionele klanten stijgt het tarief van 5 euro naar 8 euro.

Wie een beroep doet op de basisbankdienst van ING zal vanaf de 37ste verrichting nu 1,00 euro per verrichting moeten betalen in plaats van 0,50 euro.

Houders van een professionele rekening zullen voortaan bij een overschrijding 7,50 euro plus portkosten moeten betalen als de bank hen hiervoor een brief moet sturen. Tot nog toe kwamen ze er vanaf met uitsluitend portkosten voor een gewone brief en 2,48 euro plus portkosten voor een aangetekend brief.

En wie gebruik wil maken van de ING Home Banking Offline-module, die onder meer toelaat om een budget te beheren, betaalt voortaan 60 euro plus BTW.

Spaargids.be geeft u de mogelijkheid om de tarieven van zichtrekeningen te vergelijken.

Lees ook:

Andere tips over zichtrekeningen

Log in om reacties to posten. Geen login? Registreer u hier.