menu

Record Bank verlaagt de rente van de spaarrekeningen

10
Reageer
Record Bank verlaagt de rente van de spaarrekeningen Vanaf 4 december 2012 zijn nieuwe voorwaarden van kracht op de Record Bank spaarrekeningen.

Webspaarrekening
De basisrente blijft ongewijzigd op 1,50%
De getrouwheidspremie wordt 0,60% (voorheen 1,00%)

Platinum spaarrekening
De basisrente wordt 0,75% (voorheen 0,90%)
De getrouwheidspremie wordt 1,10% (voorheen 1,30%)

Klassieke spaarrekening
De basisrente wordt 0,60% (voorheen 0,75%)
De getrouwheidspremie blijft ongewijzigd op 0,25%

Max spaarrekening
De basisrente wordt 0,60% (voorheen 0,75%)
De getrouwheidspremie blijft ongewijzigd op 0,25%

Gold spaarrekening
De basisrente wordt 0,75% (voorheen 1,00%)
De getrouwheidspremie blijft ongewijzigd op 0,50%

Woordvoerder Dirk Cuypers van Record Bank licht de dalingen toe: "De rente kent al enige tijd een dalende trend, getuige de tariefverlagingen van heel wat financiële instellingen de voorbije weken en maanden. Een markttendens waaraan ook Record Bank niet ontsnapt. Ook wij zijn genoodzaakt de rentevoeten van onze spaarproducten aan te passen"

Vergelijk alle spaarrekeningen

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(17 stemmen, gemiddeld 4.71 van de 5)


Categorie: Recordbank nieuws over sparen, Sparen bij Record Bank
avatar
:oops: Tja, was te vrezen.Dit is terug een spaarbank die eerst hoge spaarrentes geeft om alzo het grote publiek aan te trekken; eens hun dit lukt,zal je het geweten hebben. Dit was destijds ook zo bij BKCP, die ook enkele jaren terug, de beste spaarrentes aanbood...
Recordbank behoort tot de ING groep. Men kan momenteel geen ING kantoor voorbijgaan of er worden verbouwingen aangedaan.Natuurlijk is het terug de spaarder die dit mag betalen.
Wanneer gaat de regering eindelijk eens werk maken van het "verbieden" van een getrouwheidspremie en alleen maar een :oDan pas zouden de spaarders de banken kunnen "afstraffen" en direct overschakelen naar de banken met de "hoogste" rente. Met het verlagen van de getrouwheidspremie kan de spaarder dit niet want dan betaald hij 2 maal het gelag!
Stemmen:10
avatar
"davidgoliath" --> blijkbaar toch niet zo op de hoogte van uw rentesamenstelling, record straft de bestaande klanten niet door deze ingreep.

toch niet op de webspaarrekening.

De getrouwheid veranderd dus alle klanten die daar geld voor de verandering van de getrouwheid storten zitten gegarandeerd met een getrouwheidspremie van 1% (voor 1 jaar) en de basis blijft hetzelfde dus 2,50 % voor bestaande klanten. Enkel nieuwe klanten zullen dus vanaf 4 december maar 2,10% ontvangen en vaste klanten voor bijstortingen ook 2,10%.
Stemmen:1
avatar
Heel juist anoniem,De bestaande spaarder is de winnaar.Proficiat Recordbank.(voorlopig)
Stemmen:0
avatar
@anoniem : en wat nadat je na 4 december je getrouwheidspremie hebt ontvangen ?? Denk jij dat je geld vanaf het begin van het 2de jaar( dat het onaangeroerd op je spaarrekening blijft staan) nog gaat kunnen genieten van een getrouwheidspremie van 1 %????? :cry:
Stemmen:2
avatar
Als je spaargeld hebt doe je zoals met de nutsbedrijven,de markt afgaan naar wie meer geeft! Ik heb daar geen daar gelukkig geen last van.
Stemmen:3
avatar
Beste Mensen, jullie begrijpen toch de economische realiteit ? - De Belgische lange termijnrente is gedaald tot 2,31% op 10 jaar
- De korte termijnrentevoet op 3 maanden is gedaald tot 0,19%
- De rentevoet van de Europese Centrale Bank blijft op 0,75%

De dalende rente is reeds maanden een feit en de lage rente zal nog geruime tijd zo blijven. Afwachten is de boodschap. Wees blij dat je nog geen geld moet geven opdat ze willen je geld bewaren, zoals in japan ;)
Stemmen:-5
avatar
Ik vraag me af waarom Recordbank nog steeds niet vermeld op zijn internetsite dat de rente op de internetspaarrekening gaat dalen.
@Charles:"Ik denk dat jij kantoorhouder van een recordbank bent... :confused:
Stemmen:5
avatar
De rente daling op de webspaarrekening gaat pas op 4 december in voege,daarna past spaargids.be de lijst pas aan.Als ge nu nog spaargeld hebt en het plaatst VOOR 4 december hebt ge nog 2,50%.
Dat is de eerlijkheid van RECORD BANK,ge moet eerst weten waar het over gaat he',en dan pas commentaar geven,liefst de juiste!!!!
Stemmen:-1
avatar
Vandaag is mij nog gezegd door een kantoorhouder van record bank dat de getrouwheidspremie van 1% verminderd op 4 december, ook voor gelden die er daarvoor opstaan,dus als ge vandaag stort hebt ge vanaf 4 december 2,1%!
Stemmen:0
Prudence Schreef:
Vandaag is mij nog gezegd door een kantoorhouder van record bank dat de getrouwheidspremie van 1% verminderd op 4 december, ook voor gelden die er daarvoor opstaan,dus als ge vandaag stort hebt ge vanaf 4 december 2,1%!

dan moet die mens dringend een andere job zoeken.
daling basisrente heeft invloed op reeds gestort geld; daling getrouwheidspremie niet; getrouwheidspremie is 12 maanden gegarandeerd, pas na deze 12 maanden zal ze uiteraard ook dalen
...zo is mij toch gezegd en lijkt mij ook logisch.
Stemmen:3

Spaargids mailalerts