CM betalen anticonceptiemiddelen terug

0
Reageer

CM betalen anticonceptiemiddelen terug

De Christelijke Mutualiteiten (CM) betalen vanaf Nieuwjaar een aantal medische zorgen extra terug. Zo komt er een financiële ondersteuning voor de aankoop van anticonceptiemiddelen door vrouwen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming, alsook terugbetalingen voor steunzolen en rookstophulpmiddelen voor iedereen.

Ziekenfondsen staan in de eerste plaats in voor de terugbetaling van de wettelijke tegemoetkomingen. Die zijn voor iedereen hetzelfde, ongeacht het ziekenfonds waarbij men is aangesloten.

Daarnaast kunnen de mutualiteiten met eigen middelen een aantal extra prestaties vergoeden. Vanaf Nieuwjaar 2018 voert de CM in dit kader enkele nieuwigheden in:

- Een terugbetaling van rookstophulpmiddelen zoals pleisters, tabletten, kauwgom, inhaler en mondspray, Ze moeten wel zijn voorgeschreven in het kader van een rookstopbehandeling bij een tabakoloog.
- Terugbetaling van 15 euro per steunzool bij een podoloog, op voorschrift van een arts. Tot en met 17 jaar kan dat jaarlijks, vanaf 18 jaar tweejaarlijks.
- De terugbetaling van psychotherapie wordt uitgebreid met behandelingen voor volwassenen. Zij zullen de helft van het honorarium terugbetaald krijgen, met een maximum van 10 euro per behandeling en 12 behandelingen per jaar. Mensen met een verhoogde tegemoetkoming kunnen 75% terugbetaald krijgen, met een maximum van 15 euro per behandeling.
- De tegemoetkoming voor jongeren met een beperking die een vakantie boeken bij Kazou stijgt van 35 euro naar 40 euro per nacht.
- Vrouwen vanaf 21 jaar met het recht op verhoogde tegemoetkoming krijgen tot 36 euro per jaar terugbetaald voor de aankoop van anticonceptiemiddelen (pil, spiraal of implantaat).

Wil u meer weten over de terugbetalingen door de diverse ziekenfondsen? Kijk dan op ons overzicht.

Lees ook:
- Woonkrediet: spaar veel geld uit met deze tips 
- Wat verandert voor uw spaargeld in 2018
- Vergeet uw fiscaal eindejaarsgeschenk niet

Hoe interessant vond u dit artikel?
(0 stemmen, gemiddeld 0 van de 5)
Categorie: Algemeen nieuws over ziekenfondsen