Niemand lust de nieuwe staatsbon

1
Reageer
Niemand lust de nieuwe staatsbonOp de eerste dag van de inschrijvingsperiode voor de nieuwe staatsbon heeft nog niemand zich aangemeld voor de bon op vijf jaar. Verwonderlijk is dat niet. Hij brengt bruto slechts 1% op. Netto blijft daarvan 0,75% over.

Voor de bon op acht jaar is de belangstelling iets groter, al is ook dat relatief. Op de eerste dag werd hier voor 223.400 euro ingeschreven. Deze bon levert 1,8% bruto of 1,35% netto op.

Het Agentschap voor de Schuld, dat de staatsbons moet plaatsen, had zich aan een erg geringe belangstelling verwacht. Toch wilde het Agentschap de ketting niet onderbreken. Het wil op geregelde tijdstippen een beroep op de spaarder blijven doen.

De inschrijvingsperiode voor de nieuwe staatsbons loopt nog tot en met 3 december.

De kans dat deze uitgifte intussen een laagterecord gaat opleveren, is echter groot. Ze moet dan slechter doen dan bij de vorige uitgifte. Toen werd 22,3 miljoen euro opgehaald.

Eind vorig jaar werd nog een positief record genoteerd. De zogenaamde Leterme-bon, die werd uitgegeven tegen 4% en een roerende voorheffing van 15% leverde 5,7 miljard euro aan spaargeld op. Op dat ogenblik was dat spaargeld meer dan welkom. Ons land raakte door de financiële crisis op dat moment immers steeds moeilijker aan geld.

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(3 stemmen, gemiddeld 3.33 van de 5)


Categorie: Algemeen nieuws over sparen