Oplichters richten hun pijlen vooral op Belfius-klanten

1
Reageer
Oplichters richten hun pijlen vooral op Belfius-klantenInternetfraudeurs viseren momenteel vooral Belfius-klanten om bankgegevens afhandig te maken. In korte tijd kreeg de bank al 250 klachten binnen. De bank vraagt haar klanten dan ook extra waakzaam te zijn.

De oplichters maken hoofdzakelijk gebruik van ‘phishing’, een vorm van internetfraude waarbij gebruikers naar een valse bankwebsite gelokt worden. Ze krijgen daarbij een eerst een mail waarin ze verzocht worden bepaalde persoonlijke gegevens aan te passen om veiligheidsredenen. Gebruikers die hierop reageren, krijgen vervolgens een telefoontje in perfect Nederlands waarin de fraudeurs de nodige geheime codes proberen te ontfutselen.

Maar Belfius is zeker niet het enige doelwit van internetfraude. Eerder deze week dienden zowel ING als BNP Paribas klacht in naar aanleiding van grootschalige phishingfraude. BNP Paribas heeft slechts weet van twee gevallen, maar bij ING zou het gaan om tientallen gedupeerden. Ook KBC en bpost bank werden eerder al gebruikt als lokaas en waarschuwen klanten nu op hun website voor het gebruik van valse e-mails. Het federale parket liet weten dat ondertussen al zeker 130 Belgen het slachtoffer zijn geworden van dergelijke fraude.

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(1 stem, gemiddeld 5 van de 5)


Categorie: Belfius Bank nieuws over betalen en kaarten