Ethias geeft korting op verzekering voor hybride en elektrische auto's

1
Reageer
Ethias geeft korting op verzekering voor hybride en elektrische auto'sVerzekeraar Ethias gaat goedkopere tarieven voor een autoverzekering geven aan mensen die met hun auto minder dan 10.000 km per jaar afleggen, aan mensen met een elektrische wagen en aan mensen met een hybride wagen. Op die manier wil de maatschappij een stuk duurzaamheid bevorderen.

Wie minder dan 10.000 km op jaarbasis rijdt, krijgt van Ethias een korting van 15% op de verplichte BA-verzekering en van 10% op de omniumverzekering. Daarmee volgt de maatschappij diverse concurrenten. Hoe minder een auto op de baan is, hoe minder risico hij namelijk loopt op een ongeval is de achterliggende redenering.

Voor hybride voertuigen die minder dan 100 gram CO2 per km uitstoten, is Ethias nog guller. Zij krijgen een korting van 20% voor zowel de verplichte BA-verzekering als voor de omnium.

Even wie met een elektrische auto rijdt, kan zelfs een korting van 30% voor zowel BA als omnium inpikken.

Een man van van 50 jaar die in het centrum van Brussel woont, bediende is en een bonus-malus 0 geniet, kan zijn elektrische Renault Twizzy nu laten verzekeren (BA en omnium) voor 674,13 euro per jaar. Dat is 202,24 euro minder dan vroeger. Rijdt hij met een hybride Toyota Prius, dan zakt de prijs tot 1.188,95 euro. Tot nog toe betaalde hij 1.698,50 euro.

Het aantal elektrische voertuigen in ons land is wel heel beperkt.

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(1 stem, gemiddeld 5 van de 5)


Categorie: Optima Bank nieuws over verzekeren