Fondsen aanbod banken vergelijken

Vergelijk hier het aanbod aan beleggingsfondsen voor het Retail-segment bij elke bank. Welke bank kiest u voor te beleggen in fondsen? Belangrijk bij uw keuze van een fondsen bank zijn de gehanteerde architectuur, de verschillende fondsen aanbieders, de kosten en de mogelijkheid om te werken via een beleggingsplan, al dan niet in combinatie met gepersonaliseerd advies.

Online fondsbanken bieden meestal fondsen aan met open architectuur, dit betekent dat vrije keuze van producten overheen verschillende fondsenaanbieders centraal staat. Bij andere wordt een zogenaamde gesloten architectuur gehanteerd, waarbij de focus ligt op producten eigen aan de bank (huisfondsen). Bij een ‘guided’ of beperkte open architectuur worden huisfondsen aangevuld met een kleine selectie externe producten.

Argenta fondsenaanbod
Architectuur: Gesloten
Huisfondsen: 22
Beheerder huisfondsen: Argenta Asset Management
Focus huisfondsen: Aandelen, Obligaties, Gemengd
Belangrijkste externe partners: Carmignac, Degroof Petercam, Edmond de Rothschild, GS&P
Externe fondsen: 18
Beleggingsplan: Nee
Persoonlijk advies: Ja
Bij Argenta bestaat het gamma beleggingsfondsen uit een aanbod van 22 huisfondsen die de voornaamste activaklassen, regio’s en sectoren coveren. Naast deze eigen fondsen wordt er ook een beperkte open architectuur aangeboden op basis van een selectie uit de fondsen van Carmignac, Degroof Petercam, Edmond de Rotschild en GS&P. Vanuit de ‘gezond beleggen’ politiek die Argenta uitdraagt wordt er in samenspraak met de belegger een profiel opgesteld en persoonlijk advies verleend.
Axa Bank fondsenaanbod
Architectuur: Gesloten
Huisfondsen: 22
Beheerder huisfondsen: AXA Investment Managers, Architas Multi-Manager Limited
Focus huisfondsen: Aandelen, Obligaties, Vastgoed, Gemengd
Belangrijkste externe partners: -
Externe fondsen: 0
Beleggingsplan: ja, vanaf € 25 per fonds per jaar. Er kan gekozen worden voor een frequentie van maandelijkse, trimestriële, semestriële of jaarlijkse stortingen.
Persoonlijk advies: Ja
AXA Bank biedt een gamma aan bestaande uit 22 huisfondsen beheerd door AXA Investment Managers en Architas. AXA Bank focust hierbij op het coveren van de grote activaklassen, regio’s en thema’s. Persoonlijk advies staat centraal: AXA Bank zal de klant steeds een langetermijnaanpak voorstellen aan de hand van de persoonlijke situatie, financiële toekomstplannen, wensen en budget. Via een beleggingsplan kan de klant een gediversifieerde portefeuille opbouwen die naar timing toe kan worden geoptimaliseerd door regelmatig en automatisch te gaan beleggen. Het plan is toegankelijk vanaf 25 euro per fonds per jaar (er kan gekozen worden voor een frequentie van maandelijkse, trimestriële, semestriële of jaarlijkse stortingen).
Belfius Bank fondsenaanbod
Architectuur: Gesloten
Huisfondsen: 256
Beheerder huisfondsen: Belfius Inv. Partners / Candriam Inv. Group
Focus huisfondsen: Aandelen, Gemengd, Obligaties, Monetair
Belangrijkste externe partners: -
Externe fondsen: 0
Beleggingsplan: Ja, vanaf €25 per maand
Persoonlijk advies: Ja
Het aanbod van Belfius Bank omvat een ruim gamma van actief beheerde huisfondsen die beleggen in de belangrijkste activaklassen (aandelen, obligaties, gemengd, enz.). Zowel fondsen in directe lijnen als dakfondsen (Fund of Funds). Naast de traditionele fondsen is er ook een specifiek aanbod waarbij de focus op duurzaam beleggen ligt. Het fondsengamma van Belfius wordt beheerd door Belfius Investment Partners en de Candriam Investors Group. Belfius geeft de mogelijkheid om via haar beleggingsplan (Belfius Flex Invest Plan) in te stappen vanaf 25 euro. Via het verzekeringsaanbod (tak 23, tak 44) wordt een guided open architectuur aangeboden, die toegang geeft tot verschillende externe fondsenhuizen.
Beobank fondsenaanbod
Architectuur: Open
Huisfondsen: 3
Beheerder huisfondsen: La Française AM
Focus huisfondsen: Beobank Funds SICAV
Belangrijkste externe partners: Blackrock, Fidelity Investments, JP Morgan AM, Amundi
Externe fondsen: 300
Beleggingsplan: Ja, vanaf €50 per maand
Persoonlijk advies: Ja
Beobank biedt haar cliënteel keuze uit een gamma van een 300-tal fondsen in samenwerking met 11 internationaal befaamde fondsenhuizen (o.a. Carmignac, Blackrock, Fidelity, Robeco,…) en covert op deze manier de meeste activaklassen, regio’s en sectoren. Via de Premium Funds Selection kunt u bij Beobank op basis van uw beleggersprofiel worden bijgestaan om een keuze te maken uit het fondsenaanbod. Bij deze selectie staan een kwalitatieve analyse en de risico-rendementsverhouding centraal. Vanaf 50 euro kan er gestart worden met beleggen.
BinckBank fondsenaanbod
Architectuur: Open
Huisfondsen: 0 compartimenten
Beheerder huisfondsen: -
Focus huisfondsen: -
Belangrijkste externe partners: Threadneedle, Blackrock, Aberdeen, Franklin Templeton, Fidelity, Invesco, Pictet
Externe fondsen: 500+
Beleggingsplan: Nee
Persoonlijk advies: Nee
BinckBank verleent haar klanten toegang tot beleggingsfondsen van meer dan 50 gerenommeerde fondsenhuizen (o.a. Blackrock, Invesco, M&G, Pictet,…) die alle grote activaklassen, regio’s en thema’s coveren. Ook ETF’s (exchange traded funds) of trackers behoren hier tot het aanbod. Via de nodige tools en de BinckBank Academy kan de belegger online zelf met dit gamma aan de slag. Binck biedt ook online vermogensbeheer aan vanaf 10 000 EUR, waarbij de persoonlijke beleggingsmix wordt ingevuld aan de hand van ETF’s.
BNP Paribas Fortis fondsenaanbod
Architectuur: Gesloten
Huisfondsen: 359
Beheerder huisfondsen: BNP Paribas Investment Partners / Parvest Inv. Group
Focus huisfondsen: Aandelen, Gemengd, Obligaties
Belangrijkste externe partners: -
Externe fondsen: 0
Beleggingsplan: Ja, vanaf €30 per maand
Persoonlijk advies: Ja
BNP plaatst haar strategiefondsen BNP Paribas B Strategy in de kijker om de transitie van sparen naar beleggen te vereenvoudigen. Deze fondsen verschaffen toegang tot een brede portefeuille met een Europese of wereldwijde focus die onderliggend wordt belegd op basis van een vooraf bepaald beleggersprofiel gaande van conservatief tot agressief. Deze fondsen worden beheerd door de specialisten van BNP Paribas Investment Partners. Er zijn ook een aantal mogelijkheden om thematisch te beleggen, zo is er bijvoorbeeld een huisfonds dat focust op duurzaamheid (SRI). Via BNP flexinvest kan er hier worden belegd vanaf 30 euro per maand.
Crelan fondsenaanbod
Architectuur: Guided
Huisfondsen: 12
Beheerder huisfondsen: Amundi Asset Management, Econopolis Wealth Management en BNP Paribas IP voor de pensioenspaarfondsen
Focus huisfondsen: Gemengd / Aandelen
Belangrijkste externe partners: Amundi, CA Indosuez, CPR Asset Management, First Eagle Asset Management en KBI Global Investors
Externe fondsen: 200
Beleggingsplan: Ja, vanaf €25 per maand
Persoonlijk advies: Ja
Het aanbod van Crelan omvat een selectie van aandelenfondsen, obligatiefondsen, gemengde fondsen en pensioenspaarfondsen. Voor de huisfondsen wordt er samengewerkt met de beheerders van Amundi en Econopolis. Voor de pensioenspaarfondsen met BNP Paribas IP. Ter aanvulling wordt er ook een beperkte open architectuur aangeboden via huizen zoals CPR Asset Management, First Eagle Asset Management en KBI Global Investors (aangeboden door Amundi) en CA Indosuez Wealth. De keuze helpt Crelan maken via het beleggersprofiel en persoonlijk beleggingsadvies.
Deutsche Bank fondsenaanbod
Architectuur: Open
Huisfondsen: 51
Beheerder huisfondsen: Deutsche Asset Management
Focus huisfondsen: Aandelen, Obligaties, Gemengd, Alternatief
Belangrijkste externe partners: Blackrock, Amundi, JP Morgan AM, Pimco
Externe fondsen: 1500
Beleggingsplan: Ja, vanaf €100 per maand
Persoonlijk advies: Ja
Deutsche Bank verdeelt niet alleen haar eigen beleggingsfondsen maar biedt klanten de keuze uit een gamma van 1.600 fondsen van een twintigtal gereputeerde fund providers (Carmignac, Blackrock, Amundi, Aberdeen, Pictet, Flossbach Von Storch…). De meeste fondsen zijn met 0% in-en uitstapkosten. Dergelijke ‘open architectuur’ die klassiek meestal enkel toegankelijk is voor de meest vermogende cliënten is bij Deutsche Bank beschikbaar voor het volledige cliënteel. De belegger kan opteren voor de DB Best Advice oplossing die een twintigtal fondsen (en ook trackers) voor u selecteert op basis van kwalitatieve criteria of kan beleggen via het DB Investment Plan vanaf 100 euro per maand.
ING fondsenaanbod
Architectuur: Beperkt open / Guided
Huisfondsen: 0 compartimenten
Beheerder huisfondsen: -
Focus huisfondsen: Aandelen, Obligaties en Gemengd
Belangrijkste externe partners: Blackrock, Amundi, Franklin Templeton, AXA IM, NNIP
Externe fondsen: 50
Beleggingsplan: Ja, vanaf €25 per maand
Persoonlijk advies: Ja
Bij ING bestaat het aanbod uit een goed omlijnde selectie gemengde fondsen, aandelen- en obligatiefondsen. Er wordt exclusief gewerkt met 5 bekende externe fondsenbeheerders: AXA Investment Management, Franklin Templeton, Amundi, NN IP en BlackRock. De selectie van de fondsen gebeurt op basis van een analyse van de risico-rendementsverhouding, de macro-economische situatie, de maandelijkse strategie en de rating van Morningstar bepaald aan de hand van objectieve criteria.
KBC fondsenaanbod
Architectuur: Gesloten
Huisfondsen: 1000+
Beheerder huisfondsen: KBC Asset Management
Focus huisfondsen: Aandelen, Gemengd, Obligaties, Vastgoed, Monetair
Belangrijkste externe partners: -
Externe fondsen: 0
Beleggingsplan: Ja, vanaf €25 per jaar
Persoonlijk advies: Ja
KBC biedt een ruim gamma van fondsen aan die beleggen in de belangrijkste activaklassen. Het aanbod laat ook het bespelen van specifieke regio’s of sectoren toe alsook eerder thematische beleggingen. De focus ligt bij KBC op de fondsen die worden beheerd door de experts van de bank zelf via KBC Asset Management NV. Het gamma omvat zowel oplossingen met en zonder bescherming van het kapitaal als gestructureerde beleggingsfondsen. Via het KBC beleggingsplan is beleggen hier mogelijk aan een eigen tempo en dit vanaf 25 euro.
Keytrade Bank fondsenaanbod
Architectuur: Open
Huisfondsen: 0 compartimenten
Beheerder huisfondsen: -
Focus huisfondsen: -
Belangrijkste externe partners: Allianz, Amundi, AXA, JP Morgan, LeggMason
Externe fondsen: 400+
Beleggingsplan: Ja, vanaf €25 per jaar
Persoonlijk advies: Nee
Bij Keytrade Bank kunt u kiezen uit meer dan 400 fondsen uit een open architectuur die 46 geselecteerde fondsenbeheerders zoals Aberdeen, Allianz, Amundi, AXA, JP Morgan, LeggMason, Robeco, Rotschild,… groepeert. Ook ETF’s (exchange traded funds) of trackers behoren ook hier tot het aanbod. Het doel is om een kwalitatief en overzichtelijk aanbod te garanderen dat toelaat om voldoende variatie in te bouwen bij het opbouwen van de portefeuille. Via Keyplan is beleggen mogelijk vanaf 25 euro per jaar.
Lynx fondsenaanbod
Lynx biedt zijn klanten online de mogelijkheid om te handelen in ETF’s (exchange traded funds) of trackers van de grote aanbieders als iShares (Blackrock), Vanguard, SPDR (State Street), Lyxor (SocGen) en Powershares. Dit type fondsen zijn passief gemanaged en volgen automatisch de beursindexen, waardoor de kosten voor het beheer doorgaans een stuk lager liggen.
MeDirect fondsenaanbod
Architectuur: Open
Huisfondsen: 0 compartimenten
Beheerder huisfondsen: -
Focus huisfondsen: -
Belangrijkste externe partners: Blackrock, Fidelity, JP Morgan, Pimco, BNY Mellon
Externe fondsen: 500+
Beleggingsplan: Ja, vanaf €2500 + €100 per maand
Persoonlijk advies: Nee
Medirect biedt haar klanten een gamma van meer dan 500 fondsen aan in een open architectuur waarin nagenoeg alle grote fondsenhuizen vertegenwoordigd zijn. Klanten hebben de keuze uit een aantal kant-en-klare modelportefeuilles aangeboden in samenwerking met partners zoals bijvoorbeeld Morningstar of Mijnkapitaal.be en krijgen ook een selectie van topfondsen, waarbij de Morningstar analyse de belangrijkste parameter vormt, voorgeschoteld. Ook in de vakpers bekroonde fondsen worden op het voorplan geplaatst. Beleggen is mogelijk vanaf 2.500 euro en maandelijks bijstorten kan vanaf 100 euro.
Nagelmackers fondsenaanbod
Architectuur: Guided
Huisfondsen: 14
Beheerder huisfondsen: Bank Nagelmackers NV
Focus huisfondsen: Aandelen, Obligaties, Vastgoed
Belangrijkste externe partners: Allianz, JP Morgan, Invesco, Bluebay
Externe fondsen: 14
Beleggingsplan: Ja, vanaf 50 euro per maand
Persoonlijk advies: Ja
Nagelmackers biedt naast een gamma huisfondsen dat wordt beheerd door experts van de bank ook een beperkte open architectuur aan met fondsen van gerenommeerde partijen zoals Allianz, AXA, BlackRock, Goldman Sachs, JP Morgan en Nordea alsook kleinere fondshuizen zoals Alken, Comgest en Brandes . De huisfondsen focussen op de 4 beleggersprofielen: ‘conservative’, ‘balanced’, ‘growth’ of ‘full equity’. Als Private banking klant geniet men van een nog ruimere selectie van fondsen van derde partijen.