MeDirect ziet inlagen sterk stijgen

2
Reageer

MeDirect ziet inlagen sterk stijgen

De inlagen op spaarrekeningen bij MeDirect Bank zijn vorig jaar met 64% gestegen tot 714 miljoen euro. Worden ook de zichtrekeningen en termijnrekeningen meegeteld, dan steeg het totale bedrag van 541 miljoen euro naar 867 miljoen euro.

Het sterproduct van MeDirect blijft de ME3 Spaarrekening. Ze werd recentelijk door Spaargids.be nog bekroond met de titel ‘Spaarrekening van het jaar 2016’. Bovendien geeft ze – bij gelijkblijvende condities – ook de beste vooruitzichten voor 2017. Dat komt door haar rente van 1,42%. Gezien de rekening enkel een basisrente geeft en geen getrouwheidspremie moet er wel 30% roerende voorheffing worden afgehouden, waardoor de netto-opbrengst 1,00% is, al zakt ze over enkele dagen naar 0,80% netto. Speciaal aan de rekening is wel dat geldopvragingen drie maanden op voorhand moeten worden aangemeld.

Intussen profileert MeDirect Bank zich ook als een fondsenbank, die fondsen van diverse aanbieders aan de man brengt. Vorig jaar steeg de verkoop van individuele fondsen alvast met 90%, terwijl de inlagen op de modelportefeuilles van de bank met 211% aandikten.

De bank heeft momenteel ook een actie lopen waarbij nieuwe klanten tot 500 euro welkomstpremie ontvangen op nieuwe beleggingen die ze tot. 28 februari 2017 doen in fondsen en online vermogensbeheer.

Spaargids.be maakte voor u ook een overzicht van alle spaarrekeningen en hun opbrengsten op de Belgische markt.

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(8 stemmen, gemiddeld 4.13 van de 5)


Categorie: MeDirect nieuws over sparen, Sparen bij MeDirect