Mobiel betalen mogelijk via Bancontact/Mister Cash

1
Reageer
Mobiel betalen mogelijk via Bancontact/Mister CashVanaf 2014 kunnen betalingen tot 125 euro uitgevoerd worden tussen twee smartphones via een applicatie van Bancontact/Mister Cash.

De mobiele betaalprocedure is eenvoudig in gebruik. De ontvanger moet het bedrag invoeren op zijn smartphone. Hierna verschijnt een QR-code op het scherm, die gescand moet worden via de app op de smartphone van de betaler. Vervolgens moet die zijn geheime PIN-code invoeren.

Elke houder van een Bancontact/Mister Cash-kaart kan gebruik maken van de toepassing, waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt tussen het type bank of toestel. Met 15 miljoen Bancontact/Mister Cash-kaarthouders is de nieuwe betaalmethode dus vrij universeel. De veiligheid van de procedure wordt gegarandeerd door Atos Worldline, die het project technologisch ondersteunt. De betalingen zijn steeds consulteerbaar op de zichtrekening en op rekeninguittreksels.

Verder worden in de loop van 2013 nog enkele testprojecten opgezet om via een vorm van co-creatie tussen gebruikers en partners de app nog te verbeteren. In 2014 zou de app volledig klaar moeten zijn voor gebruik.

Met meer dan 1 miljard transacties was het al een recordjaar voor Bancontact/Mister Cash. Voor hun nieuwe app hebben ze ook nog eens een nominatie op zak voor de Accenture Innovation Awards 2013.

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(4 stemmen, gemiddeld 3.25 van de 5)


Categorie: Algemeen nieuws over betalen en kaarten