Nieuw op de Belgische markt: AG Insurance lanceert VIVAY verzekeringen

0
Reageer

Een leven zonder financiële zorgen voor uw gezin? Het bestaat! AG Insurance lanceert met VIVAY nieuwe verzekeringen die vanaf enkele euro's per maand gezinnen en alleenstaanden financieel ondersteunen bij een plots overlijden, ziekte of een zwaar ongeval, ontslag… Twee recent gepubliceerde enquêtes van DPA Research1 en Rossel Research2 leren dat de Belg wel degelijk beseft dat dergelijke tegenslagen zware gevolgen kunnen hebben, zowel financieel als qua levenskwaliteit, zowel persoonlijk als voor het volledige gezin. Het onderzoek leert dat de Belg bezorgd is maar vaak geen voorzorgen neemt.

Belg is slecht voorbereid op tegenslag

Komt u in de problemen mocht in uw gezin plots een inkomen wegvallen door een ongeval, een ziekte of een overlijden? Misschien staat u er niet bij stil, toch is die kans reëel. Ondanks de impact op hun leven, denken niettemin slechts weinig Belgen eraan om zich tegen de gevolgen van dergelijke ingrijpende gebeurtenissen te beschermen.

Wat meer is: individuele dekkingen tegen overlijden of invaliditeit worden in de praktijk bijna uitsluitend afgesloten door gezinnen met hogere inkomens en voor grote kapitalen. De impact is echter even groot, zo niet groter, voor gezinnen met slechts één kostwinner, eenoudergezinnen, huurders en gezinnen met jonge of studerende kinderen.

Zorgen? Die zijn voor morgen!

Dat leren alvast hogervermelde enquêtes: een zware ziekte of overlijden in het gezin, job- of inkomensverlies, veiligheid van naaste familie … behoren allemaal tot de Top 5 van de grootste bekommernissen van de deelnemers aan de enquêtes. Drie-kwart van de bevraagden zegt weinig of helemaal nooit bezorgd te zijn, 33% neemt geen enkele extra voorzorg om grote onvoorziene uitgaven aan te kunnen en meer dan 80% heeft geen verzekering tegen inkomensverlies na ziekte of ongeval. 

Vaste bedragen bij mogelijke tegenslagen via VIVAY verzekeringen

AG Insurance lanceert nu een nieuwe oplossing die zeer specifiek gericht is op gezinnen of alleenstaanden die in financiële problemen kunnen geraken, mocht een inkomen geheel of gedeeltelijk wegvallen. Zij hebben in de eerste plaats financiële bescherming nodig voor relatief beperkte bedragen en op vrij korte termijn, de tijd die nodig is om hun leven en financiële situatie aan te passen aan de gewijzigde omstandigheden. 

De verzekeraar bundelde de oplossing onder de noemer VIVAY. Die voorziet in een reeks eenvoudige, gestandaardiseerde waarborgen. Voor elk type verzekering heeft de klant daarbij de keuze uit drie formules waarmee hij, naargelang zijn behoeften, de hoogte van de verzekerde bedragen en de premie bepaalt. In de basisformule schommelt die premie tussen 4 en 12 euro per maand.

Een digitale oplossing

Het afsluiten van een VIVAY-verzekering gebeurt volledig digitaal en met weinig administratieve formaliteiten. Alle gegevens over de waarborgen, productinformatie, videogetuigenissen en artikels zijn te vinden op de website vivay.be. Geïnteresseerden kunnen ook steeds terecht bij hun makelaar voor advies en begeleiding voor de VIVAY verzekeringen en het proces. Zij kunnen de verzekeringen ook via hun makelaar afsluiten.

Meer informatie en intekenen op de nieuwe VIVAY producten.

 

1De grote gemoedsrustbarometer, uitgevoerd van 28 juni tot 14 juli 2017 door DPA Research

2 Enquête sur la tranquillité d’esprit, uitgevoerd van 30 juni tot 24 juli 2017 door Rossel Research

 

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(17 stemmen, gemiddeld 3.06 van de 5)


Categorie: Algemeen nieuws over verzekeren