Banca Monte Paschi Belgio verhoogt aantal kosten

0
Reageer
Banca Monte Paschi Belgio verhoogt aantal kosten

Klanten van de Banca Monte Paschi Belgio zien in 2017 enkele tarieven stijgen. De meest zichtbare toename slaat wellicht op die voor het storten en opvragen van pasmunt.

Wie geld in clips aflevert, zal voor de behandeling voortaan 5 euro in plaats van 3 euro moeten betalen. Bij een aflevering van kleingeld in bulk stijgen de behandelingskosten van 10 euro naar 15 euro.

Maar ook wie geldstukken wil afhalen, moet kosten betalen. Hier stijgt het tarief van 3 euro naar 5 euro.

Wie veel cash wil afhalen, zal het eveneens voelen. De kosten voor het afhalen van een bedrag dat groter is dan 12.000 euro stijgt van 100 euro naar 11 euro.

Voor het uitschrijven van een circulaire cheque die aan de opdrachtgever moet worden verzonden, stijgt het tarief van 1,50 euro naar 2,00 euro. Voor een pensioen van de Italiaanse staat gaat het van 3 euro naar 5 euro.

Als de bank een aangetekend schrijven moet doen, stijgen de kosten eveneens. Tot nog toe betaalde de klant 6,50 euro. Dat is nu 6,50 euro plus postkosten geworden.

Het bijhouden van briefwisseling in het kantoor wordt ook duurder. Voor een zichtrekening zal het voortaan 4 euro in plaats van 3 euro per maand kosten.

Andere kosten die stijgen, zijn die voor het uitgeven van een cheque (van 20 euro naar 22 euro), het uitschrijven van ongedekte cheques (van 20 euro naar 25 euro), een interventie op een geblokkeerde rekening (van 20 euro naar 25 euro) en de terugbetaling van verlopen effecten (kosten wisselagent plus 1% van de waarde met een minimum van 2,50 euro naar kosten wisselagent plus 1% van de waarde met een minimum van 5 euro).

Spaargids maakte voor u ook een overzicht een goedkope bankrekening te selecteren.

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(0 stemmen, gemiddeld 0 van de 5)


Categorie: Banca Monte Paschi Belgio nieuws over betalen en kaarten