Helft auto's gekocht met financiering

2
Reageer
Helft auto's gekocht met financieringMeer dan een op twee auto’s wordt nog steeds gefinancierd met een lening op afbetaling. Dat blijkt uit een studie die BNP Paribas Fortis uitvoerde naar aanleiding van het 91e Autosalon.

In 2012 tekende men een daling op van zowel het aantal inschrijvingen van auto’s (-14,9%) als het aantal autofinancieringsdossiers (-16%). Desondanks wordt nog steeds de helft van de nieuwe auto’s op krediet gekocht. Bij BNP Paribas Fortis gaat het zelfs om drie op de vier nieuwe wagens die aangekocht worden door particulieren.

Bij BNP Paribas Fortis steeg het gemiddelde bedrag van een autofinanciering intwee jaar met 10% tot 15.100 euro in 2012. Een stijging die toe te schrijven is aan de hogere autoprijzen (+3%), die op hun beurt een gevolg zijn van de stijging van grondstoffenprijzen. Daarnaast kiezen Belgen ook vooral voor wagens uit de duurste prijsklasse.

Deze stijging van het gemiddelde kredietbedrag werd gecompenseerd door een daling van rentetarieven. De gemiddelde looptijd van een autolening bleef dan ook stabiel in vergelijking van 2011. Bij BNP Paribas Fortis bedroeg die in 2012 56 maanden (nieuwe wagen) en 49 maanden (tweedehandswagen), tegenover respectievelijk 55 en 48 maanden in 2011.

Tarieven van autoleningen vergelijken, kunt u hier.

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(0 stemmen, gemiddeld 0 van de 5)


Categorie: BNP Paribas Fortis nieuws over lenen