Duitse internetbank N26 nu ook actief in België

1
Reageer
Duitse internetbank N26 nu ook actief in België

Belgen hebben er een nieuwe bank bij voor het afwikkelen van hun betalingsverkeer. Sinds enkele dagen kunnen ze ook klant worden bij de jonge Duitse internetbank N26 (N26.com). De instelling is wel volledig gericht op bankieren via de smartphone.

N26, dat voor kort als Number 26 door het leven ging, is een product van de fintech-industrie. Het gaat om jonge bedrijfjes die via de technologische sector in het bankwezen actief zijn geworden. In plaats van zoveel mogelijk in eigen huis te ontwikkelen, doet de bank bij voorrang een beroep op producten en diensten die via andere leveranciers worden aangeleverd.

Een rekening openen bij N26 kan in acht minuten via video-identificatie. Dit betekent dat je een videogesprek moet voeren met een operator en ook je identiteitskaart moet laten zien. Er wordt ondersteuning gegeven in het Engels, het Duits, het Frans, het Spaans en het Italiaans.

De bank ging van start in Duitsland en Oostenrijk en voegde er vervolgens ook Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Slovakije en Spanje aan toe. En nu is het openen van een rekening en het uitvoeren van transacties ook mogelijk geworden in België, Estland, Finland, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland en Slovenië.

Tegoeden bij N26 worden gedekt door het Duitse depositogarantiestelsel.

Ervaringen en discussies over N26 kunt u uitwisselen in ons forum.

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(35 stemmen, gemiddeld 3.29 van de 5)


Categorie: Algemeen nieuws over betalen en kaarten