Politie waarschuwt voor nieuwe oplichtingstruc met digipass

1
Reageer
Politie waarschuwt voor nieuwe oplichtingstruc met digipass De federale politie waarschuwt voor het feit dat oplichters steeds vaker uw geheime bankcodes trachten te achterhalen door u telefonisch te contacteren met de vraag om uw digipass te gebruiken. Dat is het apparaatje dat u nodig hebt om aan online banking te doen.

De oplichters doen zich voor als medewerkers van een overheidsdienst - bijvoorbeeld een belastingdienst - met de melding dat u een groot bedrag zal terugbetaald krijgen op uw bankrekening. Ze beweren dat een collega u later zal contacteren voor meer details, wat doorgaans vrij snel gebeurt. Deze tweede persoon tracht dan uw bankgegevens te weten te komen. Daarbij vraagt hij om uw digipass te gebruiken en de verschillende codes aan hem door te geven. Op die manier kunnen de daders verschillende geldtransacties doen op uw bankrekeningen.

 De politie roept nogmaals op om op geen enkele manier de gegevens van uw digipass of andere bankgegevens aan onbekenden door te geven.

 Indien u slachtoffer bent van gelijkaardige feiten, vraagt de federale politie om klacht in te dienen bij de politie in uw buurt.

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(7 stemmen, gemiddeld 4.57 van de 5)


Categorie: Algemeen nieuws over betalen en kaarten