12% van de online kredietaanbieders niet in orde volgens Belgische wet

1
Reageer
12% van de online kredietaanbieders niet in orde volgens Belgische wetUit cijfers van de federale overheidsdienst Economie blijkt dat 11 van de 93 online aanbieders van consumentenkredieten o 12% nog niet in orde te zijn met de Belgische wetgeving. Dat is niettemin een forse verbetering tegenover 2011. Toen waren slechts 4 van de 93 websites wel in orde.

In september 2011 werd op initiatief van de Europese Commissie in 27 lidstaten alsook in Noorwegen en IJsland een ‘sweep day’ georganiseerd. Toen werden in totaal 565 websites doorgelicht die consumentenkrediet aanbieden. Van de 93 Belgische sites bleken er slechts 4 volledig in orde te zijn.

Op Europees niveau is tegenwoordig 70% van dergelijke sites in orde (tegenover slechts 30% in 2011) en ook Belgische websites blijken goede leerlingen te zijn.

De FOD Economie zegt de resterende 11 websites verder te zullen opvolgen, maar ziet voorlopig geen reden om het parket in te schakelen. Volgens de federale overheidsdienst hebben sommige van die websites ondertussen al een deel van de nodige aanpassingen doorgevoerd en ze vertrouwt dan ook op een goede afloop. Het niet of onvolledig vermelden van de debetrente en het totaal terug te betalen bedrag blijft een klassieke tekortkoming.

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(1 stem, gemiddeld 5 van de 5)


Categorie: Algemeen nieuws over lenen