Autosalon start met historisch lage rentevoeten voor autofinancieringen

0
Reageer

Autosalon start met historisch lage rentevoeten voor autofinancieringen

De tarieven voor autofinancieringen staan op een historisch laag peil. Vorig jaar deed Beobank het beste aanbod met een tarief van 0,89%. Dit jaar vragen KBC en Belfius zelfs maar 0,85% meer. Bovendien is het niet uitgesloten dat er de komende dagen nog betere aanbiedingen komen.

Banken gooien goedkoop krediet in de strijd

Vrijdag opent het autosalon van Brussel de deuren voor het grote publiek. Daar zullen niet alleen de constructeurs hengelen naar de gunsten van de consument, ook de banken gaan andermaal de strijd aan om nieuwe klanten binnen te halen via een autofinanciering. Traditioneel houden heel wat banken hun tarieven voor het autosalon in de schuif tot de laatste dagen. Dit jaar wordt dat wellicht niet anders. Toch raakten al enkele tijdelijke aanbiedingen bekend.

Het goedkoopste gekende tarief voor een financiering voor de aankoop van wagen tot en met drie jaar wordt momenteel geafficheerd door KBC en Belfius.

KBC pakt tot eind april uit met 0,85% voor de financiering van de aankoop van een wagen tot en met drie jaar oud door een particulier. Voor een lening van 15.000 euro met een looptijd van 60 maanden geeft dat maandelijkse aflossingen van 255,44 euro. Na vijf jaar zal de kredietnemer in totaal 15.326,83 euro hebben betaald.

Ook Belfius hanteert hetzelfde tarief voor alle nieuwe auto’s, tweedehandse wagens van minder dan 3 jaar en (elektrische) fietsen.

Crelan volgt met een tarief van 0,89% voor financieringen van meer dan 2.500 euro met een looptijd tussen 12 en 60 maanden voor hybride wagens. Voor andere auto's bedraagt het tarief 1,14%.

BNP Paribas Fortis  is nauwelijks duurder, althans voor ‘propere’ wagens. De bank verlaagt tijdens de maand januari het tarief voor autofinanciering voor nieuwe benzinewagens met een uitstoot van maximaal 130g CO2/km en voor nieuwe dieselwagens met een uitstoot beneden 115 g/km tot 0,90%. Voor andere nieuwe wagens blijft het tarief vooralsnog 1,30%.

Ook Argenta heeft haar tarief voor ecologische auto’s verlaagd. Voor de financiering van diesel- of benzinevoertuigen met een maximale CO2-uitstoot van 105 g/km, voor hybride voertuigen, voor voertuigen op lpg/cng en voor 100% elektrische voertuigen verstrekt de bank leningen tegen 1,25%.

De goedkoopste van vorig jaar, Beobank, heeft nog geen actietarieven voor dit jaar bekendgemaakt. Bij haar staat de autofinanciering nog altijd tegen 1,29% in de etalage. Vorig jaar zakte ze in de periode van het autosalon tot 0,89%. Het wordt uitkijken of ze ook dit jaar nog op de eerste rij meespeelt.

Financiering tweedehandse wagen kost meer

Voor de financiering van tweedehandse wagens ligt het tarief doorgaans hoger. Hier wordt het beste voorstel voor wagens van 3 jaar momenteel gedaan door KBC. Voor een lening van 10.000 euro op 36 maanden vraagt de bank tot eind april een tarief van 2,95%. Dat komt neer op een afbetaling van 290,41 euro per maand. Mozenno en vdk volgen met tarieven van respectievelijk 3,44% en 3,55%.

De tarieven liggen ook hier lager dan die van vorig jaar. Toen deed ING nog het beste aanbod met een tarief van 3,90%.

Ook constructeurs bieden leningen aan

Naast de financiële instellingen bieden ook de autoconstructeurs zelf autofinancieringen aan. Zo biedt VW D’Ieteren Lease een tarief van 1,29% voor een lening van 15.000 euro op 60 maanden bij de aankoop van een Volkswagen, wat tot een maandelijkse afbetaling van 258,23 euro leidt.

 

Lees ook: 
- Ook Belfius verlaagt tarief autofinanciering tot 0,85%
- KBC zet autofinanciering op 0,85%
- BNP Paribas Fortis geeft lening voor schone auto tegen 0,90%


 

Hoe interessant vond u dit artikel?
(1 stem, gemiddeld 4 van de 5)
Categorie: Algemeen nieuws over lenen