Jongverzekerd.be biedt jonge inwonende bestuurders tot 60% korting voor een autopolis op eigen naam en zo de kans om honderden euro’s te besparen.

0
Reageer

jongverzekerd.com

Het is niet nodig om de autoverzekering op naam van de ouders te zetten om jongeren aan een betaalbare polis te helpen. Niet alleen houdt die praktijk heel wat risico’s in, bovendien kan hij vlot worden vermeden. Via www.jongverzekerd.be kan immers een polis op naam van de jongere worden afgesloten tegen het tarief van een volwassene die in bonus/malusgraad 0 zit.

Autoverzekeringen voor jongeren zijn niet voor niets zo duur. In 2015 bedroeg de schadefrequentie voor personenvoertuigen 6,35%. Dat betekende dat per 1.000 voertuigen er bijna 64 met een ongeval werden geconfronteerd. Bij jongeren lag dat echter heel wat hoger. Van elke 1.000 18-jarige mannen hadden er 155 een ongeval, van elke 1.000 18-jarige vrouwen 95. Bij 19-jarigen liep dat op tot respectievelijk 164 en 109. En daarmee was de kous niet af. Jonge mannen tussen 18 en 20 jaar hadden niet alleen meer ongevallen, er waren relatief ook veel meer schadegevallen van meer dan 25.000 euro, blijkt uit gegevens van de verzekeringsfederatie Assuralia.

Verzekeraars staan dan ook niet echt te springen om jonge klanten aan te trekken, tenzij ze een (fors) hogere premie kunnen aanrekenen. Daarom starten jongeren vaak in bonus/malusgraad 11 voor een auto voor privégebruik en in bonus/malus 14 voor een auto waarmee ze beroepsmatig rijden.

Heel wat gezinnen proberen hier op zijn Belgische een mouw aan te passen door de polis te nemen op naam van de ouders en zo te kunnen profiteren van lagere tarieven. Maar dat is lang niet zonder gevaar. Blijkt bij een ongeval op uit dat de jongere toch een frequent bestuurder was, dan komt hun houding van de ouders overeen met een valse verklaring en kunnen de verzekeraars de sommen die ze bij een schadegeval uitbetaalden terugvorderen.

Toch kan de jongere ook op een normale manier een polis met een korting tot 60% krijgen. Via de website www.jongverzekerd.be kunnen jongeren immers starten in de bonus/malusgraad 0 met een verzekering op eigen naam in plaats van 11. Hiervoor geldt zelfs geen beperking op het vermogen van de wagen, noch is er een zwarte doos nodig of geldt er een rijbeperking op sommige tijdstippen van de week. Respect voor jonge bestuurders is het moto van jongverzekerd.

Om tot dat aanbod te komen, worden alle verzekeringen gebundeld in een gezinspakket met een autoverzekering voor de ouders, een autoverzekering voor de jongeren, een brandverzekering en een familiale verzekering. Dat ruimere pakket waardoor ook ouders voordelen genieten en besparen, laat de verzekeraars toe toch in te stemmen met een lagere premie voor de autopolis van de jongeren.

Meer info op www.jongverzekerd.be. Lees ook de getuigenissen van ouders op www.jongverzekerd.be/ouders-getuigen.

Hoe interessant vond u dit artikel?
(4 stemmen, gemiddeld 4.75 van de 5)
Categorie: Algemeen nieuws over verzekeren