Test-Aankoop daagt verzekeraars schuldsaldo voor de rechter

0
Reageer
Test-Aankoop daagt verzekeraars schuldsaldo voor de rechter

Test-Aankoop daagt AG, AXA en Belfius voor de rechtbank. De consumentenorganisatie is van oordeel dat de medische vragen die de verzekeraars voorleggen aan hun klanten vooraleer ze een schuldsaldoverzekering toestaan een aantal ongeoorloofde vragen bevatten.

Wie een woonlening afsluit, wordt doorgaans ook gevraagd om er een schuldsaldoverzekering bij te nemen. Een dergelijke verzekering zorgt er immers voor dat bij een vroegtijdig overlijden van de kredietnemer het nog uitstaande saldo door de verzekeraar wordt terugbetaald. Op die manier valt de last niet op de schouders van de erfgenamen.

Om de risico’s op vroegtijdig overlijden beter te kunnen inschatten, ontwierpen de verzekeraars vragenlijsten waarin ze naar de gezondheid en het levenspatroon van de verzekerden peilen.

Volgens Test-Aankoop gaan ze hierbij echter te ver. Uit een onderzoek van twaalf vragenlijsten door de consumentenorganisatie komt alleen die van Argenta ongehavend uit. De andere bevatten vragen die te vaag zijn of die een inbreuk op de privacy vormen. De verzekeraars mogen immers alleen informatie verzamelen die relevant is voor de bepaling van het risico.

Omdat de verzekeraars niet reageerden op een eerste klacht van Test-Aankoop sleept de organisatie nu drie verzekeraars voor de rechter. Een uitspraak kan nog maanden op zich laten wachten.

Bent u op zoek naar een goedkope schuldsaldoverzekering? Dan kunt u via Spaargids alvast een aantal offertes vergelijken.

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(2 stemmen, gemiddeld 5 van de 5)


Categorie: Algemeen nieuws over verzekeren