BNP Paribas Fortis, Fintro en Hello Bank starten met Android Pay

1
Reageer

BNP Paribas Fortis, Fintro en Hello Bank starten met Google Pay

Klanten van BNP Paribas Fortis, Hello bank! en Fintro kunnen als eersten in België gebruikmaken van het door Google ontwikkelde Android Pay. Die app laat toe om in de winkel te betalen door even de smartphone voor de betaalterminal te houden.

België is het tiende land ter wereld en het vierde in Europa waar Android Pay kan worden gebruikt voor contactloos betalen. De betaalapp wordt daartoe gekoppeld aan de kredietkaarten van Visa of MasterCard van BNP Paribas Fortis, Hello bank! of Fintro. Binnenkort kunnen niettemin ook debetkaarten en klantenkaarten aan de app worden toegevoegd.

De app kan gratis worden gedownload in de Google Play Store. De kredietkaarten kunnen rechtstreeks in de app worden geregistreerd via een authenticatie­procedure per sms.

Zodra de kredietkaarten opgeslagen zijn, kunnen de gebruikers een aantal betaalparameters instellen. Vervolgens kunnen ze betalingen uitvoeren door gewoon hun smartphone dicht bij de terminal voor contactloos betalen van de handelaar te houden.

In Europa zijn al ruim 3,2 miljoen terminals compatibel met de mobiele betaaloplossing van Google. In België gaat het om ruim 85.000 apparaten. Ze staan zowel in buurtwinkels als in warenhuizen (o.a. Carrefour). Ook handelaars zoals Deliveroo, Uber en Vueling aanvaarden de betaaloplossing. 

Voor bedragen tot 25 euro moet de transactie niet door een code worden bevestigd. Boven dat bedrag moet de gebruiker eerst zijn smartphone ontgrendelen om gelijk welk bedrag te kunnen betalen zonder zijn kredietkaart tevoorschijn te halen.

Als een consument zijn kredietkaart met Android Pay gebruikt, worden de kaartgegevens noch in het toestel, noch op de servers van Google, noch bij de handelaar opgeslagen. In de praktijk maakt de app gebruik van een token (dat is een beveiligingscode met een beperkt gebruik) dat specifiek is voor het betrokken toestel. Aan elke transactie wordt een specifieke, dynamische beveiligingscode toegevoegd.

KBC en CBC lieten intussen al weten binnenkort ook Android Pay aan hun pakket van betaalmogelijkheden te zullen toevoegen.

Spaargids.be biedt u een overzicht van alle kredietkaarten in België.

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(4 stemmen, gemiddeld 5 van de 5)


Categorie: BNP Paribas Fortis nieuws over betalen en kaarten