Generali berekent premie autoverzekering op basis van foto van wagen

0
Reageer
Generali berekent premie autoverzekering op basis van foto van wagen

Generali Belgium ontwikkelde een app die de makelaar toelaat om de premie voor een autoverzekering te berekenen aan de hand van een foto van de wagen. Binnen de 60 seconden kan hij een offerte opmaken en aan zijn klant bezorgen. Volgens de verzekeraar gaat het om een Europese primeur.

Hoe werkt het? De verzekeringsmakelaar neemt - met goedkeuring van de klant - een foto van de wagen en brengt vervolgens de leeftijd van de bestuurder in. Via geolocalisatie en nummerplaatherkenning berekent de app de jaarpremie op basis van de details van het voertuig en een aantal assumpties. Binnen de 60 seconden heeft de makelaar een offerte die hij kan bezorgen aan de klant. Geen gedoe meer met bouwjaar, cilinderinhoud, kilowatt, enz. Het systeem vult alle gegevens automatisch in.

Ook zonder foto kan de makelaar overigens een offerte via de Generali Quick Quote-app opmaken aan de hand van de nummerplaat. Voor nieuwe wagens volstaat het chassisnummer.

Salonvoorwaarden

Intussen pakt Generali Belgium tijdens het Autosalon weer uit met een tijdelijke actie. De verzekeraar biedt 15 procent korting op de premie van de Omnium (volledige en gedeeltelijke) gedurende de volledige duurtijd van de waarborg. Het aanbod geldt tot eind april 2018.

Wil u weten hoe concurrentieel het aanbod van Generali is, dan kunt u via Spaargids.be een aantal offertes bekijken. Of bent u op zoek naar een goedkope financiering? Ook hiervoor biedt Spaargids.be u een overzicht.

 

Lees ook:
- AXA geeft korting op autoverzekering bij aanschaf rijhulpsystemen
- Crelan voert verdere tariefverlaging voor autoverzekeringen door
- Argenta scherpt tarieven autolening nogmaals aan

Hoe interessant vond u dit artikel?
(0 stemmen, gemiddeld 0 van de 5)
Categorie: Generali nieuws over verzekeren