Wanneer kiezen voor een bulletkrediet?

5
Reageer

bulletkredietIn een tijd van inflatie, dus van geldontwaarding, kan het interessant zijn om een bulletkrediet af te sluiten op basis van een levensverzekering.

bijdrage door Wim Janssens

Bij een bulletkrediet betaalt u tijdens de looptijd van de lening alleen rente, het kapitaal wordt op de eindvervaldag terugbetaald. We volgen hierbij de denkpiste dat u uitgaat van een galoperende inflatie in een niet zo verre toekomst.

Het bulletkrediet praktisch
Hoe gaat u praktisch te werk? Uitgangspunt is dat u over voldoende spaarcenten beschikt om de aankoop van woning of appartement te financieren. U parkeert een deel van dat geld op een levensverzekering, die een bepaald rendement zal opleveren. In ruil krijgt u van de bank een woonkrediet waarop u intresten betaalt. Het is mogelijk om voordelige voorwaarden te verkrijgen van de bank, omdat deze geen risico’s loopt. Het bedrag van het verstrekte krediet staat namelijk geblokkeerd via de levensverzekering.

Fiscaal voordeel
Aan deze vorm van bulletkrediet zijn verschillende voordelen verbonden. Fiscaal kan de formule op de eerste plaats interessant zijn voor mensen die al verschillende eigendommen bezitten. Hierbij moet uiteraard geval tot geval worden bekeken, rekening houdend met de fiscale situatie. Daarnaast levert de levensverzekering een rendement op dat in sommige gevallen (afhankelijk uiteraard van de renteomstandigheden) de verschuldigde rente op het woonkrediet zal overtreffen.

Inflatie
Last but not least hebt u zichzelf beveiligd tegen een verdere ontwaarding van het geld. Omdat het geld geparkeerd is in een levensverzekering ligt het inflatierisico bij de bank en niet langer bij u. Wanneer de inflatie stijgt, zal het geparkeerde geld mee ontwaarden. U hebt zichzelf echter veilig gesteld door het afgesproken bedrag bij het afsluiten van de lening te deponeren. Over de inflatie hoeft u zich met ander woorden geen rekening te houden.

Meer weten?
Vergelijk de beste woonkredieten
Of deel je woonlening met anderen

Categorie: Lenen