Santander mikt met hoogrentende spaarrekeningen op Belgische spaarder

0
Reageer
Santander mikt met hoogrentende spaarrekeningen op Belgische spaarder

Belgen krijgen vanaf 24 april 2017 extra mogelijkheden om hun spaargeld tijdelijk tegen aantrekkelijke voorwaarden te parkeren. Santander Consumer Bank richt zich immers met twee hoogrentende online spaarrekeningen tot de spaarders.

Wie wil sparen, wordt momenteel niet echt beloond. Het gros van de banken biedt op zijn spaarrekeningen slechts het wettelijke minimum met een basisrente van 0,01% en een getrouwheidspremie van 0,10%. De basisrente wordt gegeven voor elke dag dat een bedrag op de rekening staat. De getrouwheidspremie komt daar bovenop voor gelden die twaalf maanden worden behouden op de rekening.

Santander biedt een meer aantrekkelijke vergoeding op de twee spaarrekeningen die ze op de Belgische markt aanbiedt. Het rendement van de Vision-rekening bestaat uit een basisrente van 0,25% en een getrouwheidspremie van 0,10% komt vooral tegemoet aan wie zijn geld minder dan een jaar kan missen. Wie het geld langer wil parkeren, is beter af met de Vision+-rekening. Die beloont het sparen op langere termijn met een basisrente van 0,15% en een getrouwheidspremie van 0,35%.

De tegoeden bij Santander Consumer Bank zijn bovendien tot 100.000 euro per persoon gegarandeerd door het Belgische depositogarantiestelsel.

Klant worden bij Santander Consumer Bank is heel eenvoudig: met een elektronische identiteitskaart (eID) kan men in slechts twee minuten gemakkelijk op www.santanderconsumerbank.be een online spaarrekening openen zonder dat er papierwerk aan te pas komt. Wie geen eID heeft, kan een manuele procedure volgen.

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(62 stemmen, gemiddeld 3.32 van de 5)


Categorie: Santander Consumer Bank nieuws over sparen, Sparen bij Santander Consumer Bank