N26 lanceert haar Black Mastercard ook in België

1
Reageer

N26 lanceert haar Black Mastercard ook in België

De Duitse N26-bank biedt haar Black Mastercard nu ook aan op de Belgische markt. Ze geeft de mogelijkheid om gratis geldafhalingen te doen, ook buiten de eurozone. Daarnaast omvat ze een reeks verzekeringen.

N26, dat vooral op millennials mikt en alle transacties via een app in de smartphone laat lopen, ging pas in 2013 van start in Duitsland en Oostenrijk. Momenteel is de instelling niettemin al actief in 17 Europese landen, waaronder België.

De jonge bank telt inmiddels meer dan 500.000 gebruikers. Hoeveel daarvan uit België komen, wil Head of International Markets Alex Weber niet kwijt, enkel dat "we tevreden zijn dat het aantal groeiende is". N26 kondigde voor 2018 overigens al aan uit te breiden naar het Verenigd Koninkrijk en de VS.

Een rekening openen bij N26 kan in acht minuten via video-identificatie. Dit betekent dat je een videogesprek moet voeren met een operator en ook je identiteitskaart moet laten zien. Er wordt ondersteuning gegeven in het Engels, het Duits, het Frans, het Spaans en het Italiaans. Niet in het Nederlands.

Intussen zet N26 een nieuwe stap in haar dienstverlening door haar N26 Black Mastercard beschikbaar te maken voor 9 nieuwe landen, waaronder België. Het gaat hier niet om een kredietkaart, maar om een debetkaart. Dat betekent dat uitgaven onmiddellijk van de rekening gaan.

Met de kaart kan worden betaald bij handelaars. Voorts kunnen ongelimiteerde cashafhalingen gebeuren buiten de eurozone.

Aan de kaart is voorts een verzekeringspakket gekoppeld, waarvoor de bank samenwerkt met Allianz. Het omvat onder meer reisverzekeringen, gezondheidsverzekeringen en een jaar extra garantie voor elektronica die met de kaart werd gekocht.

Qua design is de kaart ook onderscheidend. Alle nummers en gegevens staan immers op de achterkant.

De kaart kost 5,90 euro per maand. Deposito's bij N26 vallen onder de Duitse garantieregeling.

Discussier mee over N26 op ons forum.

Spaargids.be maakte voor u ook een overzicht van alle zichtrekeningen die op de Belgische markt worden aangeboden en hun mogelijkheden.

Lees ook:

- Nu ook contactloos betalen met Bancontact-app 
- Belfius in zee met Touring voor bijstandsverzekeringen 
- Direct overschrijven naar andere bank mogelijk vanaf november 2018

 

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(1 stem, gemiddeld 5 van de 5)


Categorie: Algemeen nieuws over betalen en kaarten