Nu ook contactloos betalen met Bancontact-app

0
Reageer

Nu ook contactloos betalen met Bancontact-app

Er kan voortaan in de winkel ook met de Bancontact-app contactloos worden betaald, ongeacht de huisbank van de gebruiker. Om misbruik te voorkomen, zijn wel limieten ingebouwd.

Om een betaling te doen, volstaat het dat de consument bij het verlaten van de winkel even de smartphone voor de betaalautomaat houdt. Het toestel moet daarvoor zelfs niet worden ontgrendeld, het volstaat om het scherm op te lichten om de NFC-chip in de smartphone een verbinding te laten maken met het magnetische veld rond de betaalterminal. Het bedrag wordt daarbij automatisch afgeschreven. Er moet dus geen pincode meer worden ingegeven ter bevestiging. 

De terminal moet wel uitgerust zijn voor het ontvangen van contactloze betalingen. Vanaf 1 januari 2018 zal dat niettemin de norm zijn.

Er wordt wel gewerkt met maxima. Zo geldt het contactloos betalen alleen voor transacties tot 25 euro. Cumulatief moet er weer een pincode worden ingegeven als het bedrag 50 euro overschrijdt. Hetzelfde gebeurt na maximum vijf transacties. Op die manier moet misbruik worden voorkomen.

Wie een smartphone met Android-besturing heeft die beschikt over NFC-technologie werd automatisch overgeschakeld op de nieuwe mogelijkheid. U kunt overigens met elke gewone bankkaart in de Bancontact-app contactloos betalen. Een speciale contactloze kaart laten registreren, is niet nodig.

Lees meer:

- CCV rekent handelaars geen abonnement aan voor verwerking van Bancontact 
- Direct overschrijven naar andere bank mogelijk vanaf november 2018 
- 1 miljoen klanten van Belfius bankieren via smartphone of tablet

Hoe interessant vond u dit artikel?
(2 stemmen, gemiddeld 4 van de 5)
Categorie: Algemeen nieuws over betalen en kaarten