Test-Aankoop start petitie tegen hogere bankkosten

0
Reageer
Test-Aankoop start petitie tegen hogere bankkosten

De consumentenorganisatie Test-Aankoop is een petitie gestart tegen de stijgende bankkosten. Ze loopt onder de titel “Banken: aandeelhouders verwend, klanten bestraft!”

Een aantal banken hebben dit jaar opnieuw de kosten van hun diensten verhoogd. Het gaat voornamelijk om de diensten die worden aangeboden in de kantoren. In absolute termijn zijn de stijgingen doorgaans beperkt, maar in percentages is het duidelijk dat de kosten vaak aanzienlijk zijn toegenomen.

Test-Aankoop verwijst naar een aantal voorbeelden. Zo stijgt de prijs voor het verkrijgen van een kredietkaart voor sommige rekeningen bij AXA van 0 euro naar 24 euro per jaar. De kostprijs van een papieren overschrijving neemt toe van 0,30 euro naar 1,50 euro bij Keytrade Bank. De prijs van manuele verrichtingen wordt verhoogd van 2  euro naar 3,63 euro bij Nagelmackers. Telefoonbankieren wordt afgeschaft bij bpost bank. Het thuis ontvangen van rekeninguittreksels, dat eerder gratis was, wordt betalend bij AXA. De creditrente die uw storting opbrengt, daalt van 0,05 naar 0% bij ING.

Via een petitie wil Test-Aankoop nu een krachtig signaal overbrengen aan de overheid.

Wie op zoek is naar een goedkope zichtrekening en bijhorende diensten kan hiervoor ook terecht op de vergelijkingspagina van Spaargids.

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(7 stemmen, gemiddeld 4.86 van de 5)


Categorie: Algemeen nieuws over betalen en kaarten