Test-Aankoop overspoeld door misbruiken van pechverhelpers

0
Reageer
Test-Aankoop overspoeld door misbruiken van pechverhelpers

De juridische dienst van Test-Aankoop wordt overspoeld met getuigenissen over bedenkelijke praktijken van sommige pechverhelpingsdiensten. “We willen die praktijken aan de kaak stellen en de hulp van de FOD Economie inroepen”, zegt de consumentenorganisatie.

Test-Aankoop viseert onder meer pechverhelpingsdiensten als sos 24/7, Joyce 84, SOS express, sos expert .... De organisatie valt vooral over te hoge facturen, het verzaken aan het recht op herroeping en agressieve tot zelfs frauduleuze praktijken.

“Het gebeurt bijvoorbeeld geregeld dat de consument - vaak alleenstaande vrouwen - door twee mannen wordt 'uitgenodigd' om naar de dichtstbijzijnde bankautomaat te gaan om cash te kunnen betalen. Hoogst verwerpelijke intimidatie maar wel erg efficiënt”, aldus Test-Aankoop.

Of: “Zodra die bedrijven bij de consument over de vloer komen, verplichten ze de klant een bon te ondertekenen waarin de tarieven en cashbetaling worden vastgelegd. Wanneer onze juridische dienst die bedrijven op het matje roept, verschuilen ze zich achter het argument van het 'aanvaarde contract'.”

Test-Aankoop adviseert de consument om bij problemen Google links te laten liggen en attent te zijn bij herstellingswerken door zich geen onnodige bijkomende werken te laten opdringen.

Via Spaargids kunt u een selectie maken uit het aanbod van klassieke formules van bijstand aan wagens en personen.

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(2 stemmen, gemiddeld 3.5 van de 5)


Categorie: Algemeen nieuws over verzekeren