Argenta maakt enkele diensten duurder

1
Reageer

Argenta maakt enkele diensten duurder

Argenta maakt enkele bankdiensten duurder. Vooral aandelenbeleggers zullen dat voelen, net als wie zijn bankkaart gebruikt om buiten de eurozone geld af te halen. Ten slotte knipt de instelling ook in de tarieven van enkele kortlopende geldplaatsingen.

Vanaf 11 april 2017 wordt het bij de spaarbank duurder om transacties te doen op de Euronext-beurzen van Brussel, Amsterdam, Parijs en Lissabon. Het tarief stijgt van 0,20% van de transactiesom met een minimum van 5,95 euro naar 0,25%, met een minimum van 9,95 euro.

Voor de andere beurzen bedraagt het tarief momenteel nog 0,60% van het transactiebedrag, met een minimum van 20 euro. Voor NYSE (Wall Street), Nasdaq, Amex, Chicago, Xetra, Londen, Luxemburg, Madrid, Milaan en Wenen blijft de 0,60% behouden, maar stijgt het minimum naar 25 euro. Voor Canada, Duitsland (excl.Xetra), Zwitserland, Japan, Zweden, Finland, Denemarken, Noorwegen, Ierland wordt het minimum 40 euro. En voor de andere markten waarop wordt gehandeld 0,70% met een minimum van 60 euro. Bij de laatste drie groepen komen eventueel nog buitenlandse taksen.

Nog op aandelenvlak zal een terugvordering van (een deel van) de dubbele belasting op buitenlandse dividenden meer gaan kosten. De kostprijs stijgt immers van 75 euro plus btw naar 125 euro plus btw per waardecode. Bovendien zal de dienst alleen worden gedaan indien de brutocoupons minstens 1.400 euro bedragen tegenover 850 euro nu.

Voor de beleggers op termijnrekeningen is er een kleine aanpassing. Voor looptijden van 6 tot en met 11 maanden zakt de rente van 0,10% naar 0,05%. Bruto welteverstaan.

Voor 1 juni wordt nog een andere tariefverhoging aangekondigd. Het opnemen van cash met de MasterCard-kredietkaart zal dan 5 euro kosten, in plaats van 4 euro nu. En wie buiten de eurozone met de Bancontact-debetkaart betaalt of er geld mee opvraagt, zal met een wisselkoerscommissie van 1,50% worden geconfronteerd. Nu is dat nog helemaal gratis.

Wil u meepraten over de tariefverhogingen bij Argenta, dan kunt u dit doen op ons forum.

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(17 stemmen, gemiddeld 4.59 van de 5)


Categorie: Argenta nieuws over sparen, Sparen bij Argenta