1 miljoen klanten van Belfius bankieren via smartphone of tablet

1
Reageer

1 miljoen klanten van Belfius bankieren via smartphone of tablet

Een miljoen klanten van Belfius maken geregeld gebruik van een app op de smartphone of tablet om mobiel te bankieren. Dat aantal werd bereikt in iets meer dan zes jaar na de lancering ervan.

Belfius kiest er al een hele tijd voor om het mobiele bankieren aan te moedigen. En met succes, zo blijkt. De jongste twaalf maanden werden 222 miljoen bancaire verrichtingen via smartphone of tablet uitgevoerd. Dat zijn er 5 keer meer dan met internetbankieren.

Het aantal gebruikers groeit ook snel. Sinds april telt de Belfius Mobile app 100.000 nieuwe aansluitingen.

Sinds de lancering van de app in 2011 werden de mogelijkheden ook almaar groter: rekeningsaldi raadplegen, overschrijvingen doen, beleggingen opvolgen en beheren, een pensioenspaarcontract afsluiten, een kredietkaart activeren aan de andere kant van de wereld of net voor het opstijgen de limiet ervan aanpassen, een simulatie voor een krediet of een verzekering aanvragen, een bijstandsverzekering afsluiten terwijl men zijn koffers pakt, online of aan de kassa van de winkel mobiel betalen, de dichtstbijzijnde bankautomaat vinden en zelfs klant worden en in minder dan vijf minuten een eerste zichtrekening openen dankzij een foto van een elektronische identiteitskaart en een handtekening op het scherm van de smartphone.

Tegen het einde van her jaar komt er alvast een chatbot bij, die op basis van artificiële intelligentie snel zal kunnen antwoorden op de meeste vragen van de klanten. Een dergelijke virtuele assistent zit momenteel in testfase voor het domein van de kredietkaarten. Voor complexere vragen wordt de klant doorverbonden met een medewerker. Bij de lancering zal de computergestuurde assistent enkel toegankelijk zijn via Facebook Messenger.

Belfius wil tegen tegen 2020 overigens voor alle basisbank- en verzekeringsproducten een service in realtime aanbieden op tablet of smartphone.

 

Lees ook: 

- Kopiëren van factuur volstaat om ze te betalen bij KBC
- Android Pay nu ook op debetkaarten 
- Revolut gaat Belgische markt bewerken

Hoe interessant vond u dit artikel?
(0 stemmen, gemiddeld 0 van de 5)
Categorie: Belfius Bank nieuws over betalen en kaarten