Android Pay nu ook op debetkaarten

1
Reageer
Android Pay nu ook op debetkaarten

Klanten van onder meer BNP Paribas Fortis, Hello bank!,  Fintro, KBC, CBC en KBC Brussels die een Maestro-debetkaart en een smartphone met Android-besturingssysteem hebben kunnen voortaan hun rekening in de winkel vereffenen door met hun smartphone even langs een betaalterminal met het symbool voor contactloos betalen te bewegen. Voor hun Visa- of Mastercard-kredietkaart hadden ze die mogelijkheid al.

Met de uitbreiding van Android Pay tot de debetkaarten willen de initiatiefnemers het contactloos betalen verder promoten. Dit gaat immers heel snel, de klant moet niet meer op zoek naar zijn kaart, de app moet niet worden geopend en er moet geen code meer worden ingevoerd.

Op dit ogenblik ondersteunt reeds meer dan de helft van de betaalterminals in België Android Pay al. Bovendien stijgt dit aantal in een snel tempo.

Concreet kun je de digitale portemonnee in gebruik nemen door in de Google Play Store de Android Pay-app gratis te downloaden en je debetkaart eraan te koppelen. Vervolgens kies je de gewenste authenticatiemethode.

De smartphone moet minimaal een Android 4.4 met de NFC (Near Field Communication)-functie zijn en de gebruiker moet de NFC-functie in de parameters van zijn smartphone activeren.

Lees ook:
- KBC stuurt berichtjes aan klanten in kantoor 
- Een app volstaat voor bewijs identiteit bij meerdere banken 
- Hello bank! zet strijd om woonlening op scherp

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(2 stemmen, gemiddeld 5 van de 5)


Categorie: BNP Paribas Fortis nieuws over betalen en kaarten