Test-Aankoop vraagt stopzetting First-campagne Ethias

0
Reageer
Test-Aankoop vraagt stopzetting First-campagne Ethias

Test-Aankoop vraagt dat Ethias zijn aanbod aan klanten om hun First-rekening stop te zetten intrekt.  De handelswijze van de maatschappij is niet in het belang van de klant, oordeelt de consumentenorganisatie.

De First-spaarverzekeringen zijn een blok aan het been van Ethias. De spaarders krijgen een levenslange vaste rente op hun inleg, wat bij de huidige lage rentestand zwaar in het vlees van de verzekeraar snijdt. De gemiddelde rente die hij moet uitbetalen bedraagt immers 3,40%.

Ethias wil zoveel mogelijk klanten overtuigen om hun rekening vervroegd stop te zetten. In ruil daarvoor krijgen ze, net als bij een vorige opkoopactie, een bonus van 25% op hun spaartegoed. De voorwaarde is wel dat ze meteen hun volledig contract laten afkopen.

Volgens Test-Aankoop kunnen de klanten echter niet op een objectieve manier oordelen over het aanbod. Ze hebben niet alle elementen in handen. Ethias wil de portefeuille van klanten die niet op het aanbod namelijk doorverkopen. Gaat het om een buitenlandse koper, dan gelden meteen de wetten van het land van vestiging van de overnemer en dat kan inhouden dat de staatsgarantie van 100.000 euro per persoon die er in België wel is voor spaarverzekeringen wegvalt. Bovendien weten de klanten niet of het zal gaan om een solide verzekeraar of niet.

De consumentenorganisatie vindt alvast dat de FSMA, in haar hoedanigheid van beschermer van de consument in financiële zaken, zich zou moeten uitspreken over de betrouwbaarheid van de overnemer(s).

In afwachting van meer duidelijkheid vraagt Test-Aankoop aan de verzekeraar ook om zijn campagne op te schorten. Vermits hij over voldoende financiële middelen bezit, moet dat ook kunnen, luidt het.

Spaargids.be maakte voor u alvast een overzicht van de huidige rendementen op tak21-spaarverzekeringen. U kunt over de actie van Ethias ook mee discussie voeren op ons forum.

Lees ook:

- Ethias doet laatste bod op First-rekening
- Ombudsman ontvangt iets meer klachten
- Ethias wordt voorlopig niet geprivatiseerd

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(3 stemmen, gemiddeld 5 van de 5)


Categorie: Ethias nieuws over verzekeren