Ethias doet laatste bod op First-rekeningen

0
Reageer
Ethias doet laatste bod op First-rekeningen

Verzekeraar Ethias doet zijn klanten met een oud First-contract een laatste aanbod om hun rekening vroegtijdig stop te zetten. Wie erop ingaat, krijgt een bonus van 25%. De overeenkomsten die niet worden stopgezet, zullen worden verkocht. Daarbij kan de staatswaarborg tot 100.000 euro per persoon verloren gaan.

De First-spaarverzekeringen zijn een blok aan het been van Ethias. De spaarders kregen een levenslange vaste rente op hun inleg, wat bij de huidige lage rentestand zwaar in het vlees van de verzekeraar snijdt. De gemiddelde rente die hij moet uitbetalen bedraagt immers 3,40%.

Ethias wil zoveel mogelijk klanten overtuigen om hun rekening vervroegd stop te zetten. In ruil daarvoor krijgen ze, net als bij een vorige opkoopactie, een bonus van 25% op hun spaartegoed. De voorwaarde is wel dat ze meteen hun volledig contract laten afkopen.

De beslissing past in het streven van Ethias om afscheid te nemen van haar First-rekeningen. De maatregel werd overigens opgelegd door de Europese Commissie toen de verzekeraar tijdens de financiële crisis een beroep diende te doen op staatshulp om het hoofd boven water te kunnen houden.

De contracten die niet door de spaarder worden stopgezet, zullen trouwens worden verkocht door Ethias. De verzekeraar spreekt daarover met verschillende buitenlandse overnemers.

De overnemer zal de rechten en plichten overnemen. Op dat vlak verandert voor de spaarder dus niets. Voor een overdracht is er trouwens al een goedkeuring gegeven door de Nationale Bank.

Voor de staatsgarantie op de tegoeden geldt dat echter niet. Als de portefeuille wordt overgenomen door een verzekeraar uit een ander land waar een dergelijke garantie niet geldt voor spaarverzekeringen, zal de consument het voortaan dus zonder moeten stellen.

Het aanbod van Ethias geldt tot 7 juli 2017.

Spaargids.be maakte voor u ook een overzicht van de tak21-spaarverzekeringen op de Belgische markt. U kunt ook mee de discussie voeren op ons forum.

Lees ook:

- AG Insurance verlaagt gewaarborgde rente
- Ethias wordt voorlopig niet geprivatiseerd
- Tien mogelijkheden om meer uit je spaargeld te halen

 

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(2 stemmen, gemiddeld 5 van de 5)


Categorie: Ethias nieuws over verzekeren