Fintro maakt bankieren duurder

2
Reageer
Fintro maakt bankieren duurder

Bankieren wordt duurder voor klanten van Fintro. Op 1 april 2017 verhoogt hun bank enkele tarieven, al is er ook een meevaller. De kosten voor pc-bankieren voor de zicht- en de beleggersrekening vallen immers weg.

De belangrijkste tariefverhoging is die van de beheerskosten voor de zicht- en beleggersrekening. Die stijgen op 1 april van 1 euro naar 1,25 euro per maand.

De verwerking van papieren overschrijvingen die in de bank worden binnengebracht of per post worden opgestuurd, kost voortaan 1 euro. Nu is dat nog 0,30 euro.

Ook de verwerking van een cheque zal 1 euro kosten, waar dit nu nog 0,50 euro is.

Het opnemen van geld met een Visa- of MasterCard aan een geldautomaat wordt eveneens duurder. Voor de transacties in euro gaat de kostprijs van 4 euro plus 1% van het afgehaalde bedrag naar 5 euro plus 1% van het afgehaalde bedrag. Voor een bedrag in vreemde munt wordt dat 5 euro plus 1,60% van het afgehaalde bedrag, eveneens 1 euro meer.

Het behandelen van muntstukken aan het loket wordt straks eveneens getarifeerd. Het zal dan 1 euro kosten. Nu is dat nog gratis.

Ook het huren van een kluis zal meer kosten. Voor de goedkoopste zal 34,70 euro per jaar betaald moeten worden, tegenover 23,14 euro nu. Voor de duurste stijgt het tarief van 101,04 euro naar 151,55 euro.

Ten slotte nog wat goed nieuws. De 1 euro per maand die de bank aanrekent voor het abonnement pc-bankieren voor de zicht- en beleggersrekening valt weg.

Via Spaargids kunt u ook de goedkoopste zichtrekening opzoeken.

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(2 stemmen, gemiddeld 2 van de 5)


Categorie: Fintro Bank nieuws over betalen en kaarten