KBC bundelt dienstverlening aan verenigingen

0
Reageer
KBC bundelt dienstverlening aan verenigingen

KBC start met een speciale service voor verenigingen. Voortaan zal het niet meer nodig zijn dat ze met drie leden naar het kantoor gaan om bijvoorbeeld een rekening te openen. Het grootste deel van het werk kan al thuis of op de vergadering van de vereniging online gebeuren. Eén opgegeven vertegenwoordiger volstaat om dit verder af te ronden.

De administratie en praktische organisatie van een vereniging zijn vaak een tijdrovende bezigheid. Het begint al bij de oprichting. Wordt gekozen voor een feitelijke vereniging of een vzw? Welke documenten moeten er worden ingevuld? Hoe zit het met de aansprakelijkheid als lid of als bestuurder?

Om zijn klanten hierbij te helpen bundelde KBC de informatie op zijn website. Er is ook heel wat vraag naar. Ruim 56% van de actieve bevolking tussen 18 en 65 jaar engageert zich in het verenigingsleven. Verenigingen in België zijn goed voor 2,2 miljoen leden.

De KBC-website groepeert tevens een aantal apps en toepassingen die het dagelijkse beheer van de vereniging makkelijker maken. Zo kunnen verenigingen er een betaalterminal aanvragen om te gebruiken tijdens hun evenementen.

KBC werkt hiervoor samen met enkele partners.
- ThreeAndMore biedt een gratis app en een digitaal platform aan om de organisatie en communicatie voor verenigingen een stuk eenvoudiger te maken.
- Vereniginginfo.be en eenvzwoprichten.be bundelen informatie over het opstarten van een vereniging, wettelijke en juridische verplichtingen, hulp bij het invullen van ingewikkelde documenten.
- Joyn is een digitaal getrouwheidsprogramma dat door verenigingen kan gebruikt worden voor het beheer van lidkaarten. De leden kunnen digitale stempels sparen voor kortingen en gratis producten in winkels en horecazaken.
- Koalect ontwikkelde programma's om de verenigingen te helpen met het organiseren, beheren en communiceren van inzamelacties.

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(4 stemmen, gemiddeld 4.75 van de 5)


Categorie: KBC Bank nieuws over betalen en kaarten