KBC ontvangt in eerste week bijna 500 berichten via WhatsApp

1
Reageer
KBC ontvangt in eerste week bijna 500 berichten via WhatsApp

Klanten van KBC maakten in de eerste week na de lancering van de mogelijkheid om via WhatsApp te chatten met hun bankier al 492 keer gebruik van die mogelijkheid. De vragen waren heel concreet en gingen onder meer over beleggingen, woningkredieten, kaskredieten, pensioensparen, verzekeringen, betaalverkeer en betaalautomaten.

Medewerkers van KBC-Life beantwoorden via WhatsApp kleine en eenvoudige servicevragen. In de eerste week ging het onder meer om ‘Ik wil graag een autolening aangaan, hoe doe ik dat het best?’, ‘Ik zou mijn kaskrediet willen optrekken, bij wie kan ik daarvoor terecht’,  ‘Ik zit momenteel in het buitenland en heb een probleem met mijn kredietkaart’ en ‘Ik wil graag weten welke kosten verbonden zijn aan een internationale overschrijving.’ In gemiddeld 4 berichten krijgen de klanten een antwoord op hun vragen.

KBC wil met het initiatief een extra kanaal toevoegen om zijn bereikbaarheid verder te verhogen. WhatsApp is immers uitgegroeid tot een sterk communicatiemiddel. Uit de Digimeter van IMEC blijkt dat het aantal dagelijkse gebruikers in Vlaanderen steeg van 25% in 2016 naar 31% in 2017. De stijging is bovendien merkbaar in alle leeftijdsgroepen.

Tijdens de eerste week kwamen de vragen uit alle hoeken van de wereld: België, Europa maar ook Australië, Indonesië, Thailand en de Verenigde Staten. Ze werden gesteld door zowel particulieren ,private banking klanten als prospecten die eens willen ‘proeven’ van de dienstverlening van KBC.

Voor berichten waarvoor een authenticatie van de klant vereist is, wordt overgeschakeld naar berichten via KBC Touch.

Om te whatsappen met zijn bank moet de klant eenmalig een contact maken op zijn smartphone met het nummer 09- 331 78 16. Vanaf dat moment kan de klant KBC contacteren via een tekstbericht.

Lees meer:

- Klanten KBC kunnen whatsappen met hun bank
- Belfius lanceert app om rekeningen te delen
- KBC vervangt Visa door Mastercard

Hoe interessant vond u dit artikel?
(0 stemmen, gemiddeld 0 van de 5)
Categorie: KBC nieuws over sparen, Sparen bij KBC