KBC zet eigen leraars voor de klas

1
Reageer
KBC zet eigen leraars voor de klas

KBC geeft scholen de mogelijkheid om een lesgever 'te bestellen' bij de bank. Het gaat om een medewerker van de instelling die werd gescreend en geselecteerd om gedurende twee lesuren uitleg te geven over  betaalmogelijkheden, sparen en beleggen, lenen, verzekeren en aanverwante thema's.

Het aanbod richt zich in de eerste plaats op middelbare scholen ASO, TSO, BSO en KSO. Voor hen werden drie lespakketten samengesteld, elk aangepast aan de doelgroep, conform de eindtermen en gescreend op pedagogische aanpak.

Lespakket A, voor 2e graad ASO – TSO – BSO: de werking van een bank op het vlak van betalen, lenen, verzekeren, sparen en beleggen (de basics) wordt uitgelegd, met speciale aandacht voor praktische betaalmogelijkheden, lenen en schulden.

Lespakket B, voor 3e graad ASO – TSO – BSO: de werking van een bank op het vlak van betalen, lenen en ondernemen wordt uitgelegd, met ook aandacht voor verzekeren, sparen en beleggen.

Lespakket C, voor leerlingen uit de economische en handelsrichtingen, bevat naast algemene informatie over de verschillende aspecten van ondernemen ook een casestudy – de weg naar een eigen zaak.

Het gaat om  is een gratis en vrijblijvend aanbod voor alle scholen en is gescheiden van de commerciële communicatie van KBC Bank. In de lespakketten komen geen logo’s van de bank voor, noch worden producten of -diensten gepromoot.

Vanaf academiejaar 2017-2018 is er ook een aanbod voor hogescholen en universiteiten, dat hoofdzakelijk uit maatwerk zal bestaan.

Topman Daniel Falque van KBC België: “Niet alleen scholen zijn vragende partij, maar we krijgen ook aanvragen van ziekenhuizen, non-profit, en andere verenigingen. Zoveel zelfs dat de agenda voor dit schooljaar al zeer goed gevuld is.”

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(3 stemmen, gemiddeld 5 van de 5)


Categorie: KBC nieuws over sparen, Sparen bij KBC