MeDirect heeft tot 2.500 euro veil voor overname van klanten Rabobank.be

1
Reageer
MeDirect heeft tot 2.500 euro veil voor overname van klanten Rabobank.be

Diverse financiële instellingen hengelen expliciet naar klanten van Rabobank.be nu die heeft besloten om haar beleggingsactiviteiten op de Belgische markt stop te zetten. MeDirect Bank looft zelfs tot 2.500 euro aan welkomstpremie uit voor beleggers die hun portefeuille naar haar overbrengen.

De nieuwe regels rond het opvolgen van beleggingen maakt het voor Rabobank.be niet langer interessant om nog dergelijke activiteiten aan te bieden. Daarom stopt ze ermee. Ze wil zich dan ook nog uitsluitend concentreren op haar spaarboekjes.

Tenzij de klanten anders beslissen, draagt Rabobank.be het pensioensparen en het beheer van obligaties en fondsen in de herfst over aan Keytrade Bank. Voor de tak21-spaarverzekeringen wordt de consument naar de desbetreffende verzekeraar doorverwezen.

De concurrentie zit echter niet stil. Zo hengelen diverse instellingen naar klanten van Rabobank.be. Ze doen vaak acties waarbij ze eventuele transfertkosten van effectenrekeningen zelf ten laste nemen. Maar aangezien Rabobank haar beleggingsactiviteiten stopt, zijn er uitzonderlijk geen transferkosten. Zoals te lezen staat op de website van Rabobank kunnen klanten hun beleggingsfondsen vóór 22 september 2017 zonder transferkosten overbrengen naar een andere bank.

MeDirect Bank probeert de klanten te verleiden met een welkomstpremie, die kan oplopen tot 2.500 euro. Dat is met name het geval voor de overdracht van portefeuilles boven 200.000 euro.  Voor kleinere portefeuilles gelden aangepaste condities. Zo geeft de bank 50 euro voor overdrachten tussen 2.500 en 5.000 euro, 100 euro voor overdrachten tussen 5.000 en 20.000 euro, 200 euro voor overdrachten tussen 20.000 en 40.000 euro, 500 euro voor overdrachten tussen 40.000 en 100.000 euro en 1.500 euro voor overdrachten tussen 100.000 en 200.000 euro. Alle beleggingsfondsen, modelportefeuilles en online vermogensbeheer worden meegeteld voor de bepaling van het bedrag.

Ten slotte zegt MeDirect een gratis beleggingsrekening aan te bieden, op 97% van haar fondsenselectie geen instap-, uitstap of transactiekosten aan te rekenen en dat op enkele uitzonderingen na, nagenoeg alle fondsen van Rabobank naar MeDirect kunnen worden getransfereerd.

Hieronder alvast een vergelijking om de keuze voor Rabobank.be klanten te vergemakkelijken.

 

 

Bovenstaande tabel is een samenvattende vergelijking van het execution only aanbod van individuele fondsen bij drie online fondsenaanbieders op de Belgische markt. Opgelet, de bovenvermelde samenvatting is louter indicatief en gebaseerd op publieke informatie op de websites van de banken op 01/08/2017. U dient dan ook steeds de meest recente tarieven, voorwaarden en informatie betreffende dienstverlening bij de door u gekozen bank(en) te consulteren.

Hoe interessant vond u dit artikel?
Categorie: MeDirect nieuws over beleggen