Contact

Het laatste nieuws over sparen

Spaar of beleg met uw wisselgeld bij BNP Paribas Fortis, KBC en ING

Spaar of beleg met uw wisselgeld bij BNP Paribas Fortis, KBC en ING

Sparen is niet zo eenvoudig. Maar vele kleintjes maken groot. Net zoals regelmatig kleine bedragen beleggen een goed idee is, omdat u dan gespreid in de tijd belegt. Dus wat als u nu eens uw wisselgeld bij elke aankoop automatisch opzij zet om te sparen (of te beleggen)? Bij welke banken is dat mogelijk? Hoe dan? En wat brengt het op?

Lees meer

Spaarrekening herstelde niet van staatsbon

Spaarrekening herstelde niet van staatsbon

Niettegenstaande de rente in 2023 naar haar hoogste peil sinds 2015 klom, zakten de inlagen op de spaarboekjes bij de grootste bankgroepen in ons land aanzienlijk. BNP Paribas Fortis, KBC/CBC, Belfius, ING en Crelan/AXA/Europabank  en Argenta meldden een totale afvloei van meerdere miljarden euro. Het succes van de staatsbon in september en de wil van de consument om de rentes via termijnrekeningen voor langere tijd vast te klikken, waren daaraan niet vreemd.

Lees meer

Schrijf je in op onze
nieuwsbrief!

  • Ontvang tips om te besparen
  • Blijf up-to-date met de nieuwste investeringsopties
  • ...en nog veel meer!
NEWSLETTER_BOX_TITLE
Spaarrekening van het jaar 2023

Spaarrekening van het jaar 2023: waar kon u dit jaar de hoogste rente krijgen?

Nu de rentes op de spaarrekeningen gestegen zijn, brengt vergelijken weer op. Wie in 2023 de hoogste intrest wilde binnenhalen, moest zijn geld op een Vision+-rekening bij Santander Consumer Bank hebben geparkeerd. Het bracht er 4 à 5 keer meer op dan bij heel wat concurrenten. Bovendien lag de opbrengst een pak hoger dan vorig jaar. Om meer rendement op een gewone spaarrekening te vinden, moeten we trouwens al teruggaan naar 2015. De Getrouwheidsrekening van NIBC begint intussen met de beste papieren aan 2024.

Lees meer

Eén Belg op de drie bezocht laatste jaar geen bankkantoor

Eén Belg op de drie bezocht laatste jaar geen bankkantoor

Een Belg op de drie bezocht het afgelopen jaar geen enkele keer een bankkantoor, blijkt uit een enquête die Beobank deze zomer liet uitvoeren door het bureau Ipsos bij 1.000 Belgen. Dat wijst erop dat de afhankelijkheid van fysieke kantoren afneemt. Meer dan de helft van de bevolking is echter van mening dat de klassieke bankkantoren de komende vijf jaar wellicht niet zullen verdwijnen.

Lees meer

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

& ontvang tips om te besparen