290, 20291

Patronale biedt terug minstens 1% in 2018

Patronale biedt terug minstens 1% in 2018

Verzekeringsmaatschappij Patronale houdt de gewaarborgde rentes op haar spaarverzekeringen ongewijzigd in 2018. Voor inlages op de formules Safe21, Starfix en Fructisafe bedraagt de gegarandeerde rentevoet 1,00%, bij Secure21 is de basisrentevoet 0,05% en de variabele rentevoet 1,00%. Al deze opbrengsten kunnen nog verhoogd worden met een winstdeelneming.

De opbrengst van tak21 bestaat uit twee delen. De basis wordt gelegd door een gewaarborgde basisrente. Daar bovenop kunnen de spaarders nog een winstdeelneming krijgen als de financiële markten en de prestaties van de verzekeringsmaatschappij dat toelaten. Die winstdeelneming is echter niet gegarandeerd. Ze wordt ook pas achteraf vastgelegd.

Bij de formules Safe21, Starfix en Fructisafe blijft de gewaarborgde basisrente ook in 2018 op 1,00 procent gehandhaafd. Op deze spaarverzekeringen kan worden ingetekend vanaf 2.500 euro. Bijstorten is mogelijk vanaf 1.250 euro. Eenmaal per jaar kan tot 8% van het gespaarde bedrag worden opgenomen zonder extra kosten. Wie dat in de eerste acht jaar van zijn contract doet, moet wel roerende voorheffing betalen. Nadien niet meer.

Bij Secure21 is de samenstelling van de vergoeding iets anders. Hier geldt een gegarandeerde basisrente van 0,05% gedurende de hele looptijd van het contract. Daar bovenop komt een variabele rente die jaarlijks wordt vastgelegd en voor 2018 1,00% bedraagt. Ten slotte kan hier nog een winstdeelneming bijkomen.

Op alle nieuwe intekeningen op tak21-spaarverzekeringen en tak23-beleggingsverzekeringen rekent Patronale voortaan wel 50 euro aan administratieve aan.

Laagste instapkosten

Op de spaarverzekeringen van Patronale kan worden ingetekend via makelaar Futuria. Die heeft er zich toe verbonden om te werken tegen wellicht de laagste kosten in België. Bij sommige andere makelaars lopen die voor bepaalde producten op tot 6,5%. Dit is geen promotie, maar een permanente aanbieding. U betaalt dus ook op de toekomstige stortingen de verlaagde instapkosten.

Spaargids.be, dat zelf geen makelaar is, onderhandelde deze gunstige voorwaarden met Futuria. Dankzij Spaargids.be kunt u dus genieten van de beste voorwaarden op de markt.

Meer info over de spaarverzekeringen van Patronale vindt u op

Patronale life Starfix
Patronale life Secure21
Patronale life Safe21

Andere tips over TAK 21

Log in om reacties to posten. Geen login? Registreer u hier.