Vande Lanotte wil berekening intrest overal gelijk

4
Reageer
Minister van Consumentenzaken Johan Vande Lanotte bekijkt nog steeds een aantal pistes om de berekening van intresten op de spaarrekening transparanter te maken. Er wordt onder meer overwogen om de berekening eenvormig te maken. Dat zei hij op een parlementaire vraag van PS-Kamerlid Bruno Van Grootenbrulle.

"Er liggen thans verschillende opties ter tafel. Er wordt bijvoorbeeld overwogen de berekening van de interesten eenvormig te maken zodanig dat de tarieven meteen kunnen worden vergeleken tussen rekeningen en tussen banken. Dat zal de transparantie op het vlak van spaardeposito's ten goede komen. Die maatregel zou desnoods kunnen worden aangevuld met een systeem waardoor de impact van een opvraging kan worden ingeschat. Ook andere opties worden overwogen en het is in dit stadium voorbarig mij uit te spreken over deze die uiteindelijk in aanmerking zal worden genomen”, zei de minister.

Van Grootenbrulle vroeg Vande Lanotte of hij een voorstander was van het systeem dat Test-Aankoop voorstelde. De consumentenorganisatie wil nog slechts één rentevoet overhouden. Nu is er een basisrente voor elke dag dat een bedrag op de rekening staat. Die kan nog worden aangevuld met een getrouwheidspremie voor geld dat minstens twaalf maanden behouden blijft. Maar de minister wou zich daarover niet uitspreken.

Vande Lanotte overlegt nog steeds met de bankenfederatie Febelfin en met de toezichthouder FSMA.

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
1619
com_content.article
(0 stemmen)


Categorie: Algemeen nieuws over sparen
Reacties (3)
 • Jhn

  Ook direct het einde van de 11 maanden regel!
  Ik hoop het niet, of t moest zijn dat die regel wordt.

 • opmerkzaam  - regelweverij

  nieuwe regering dus nieuwe regels,
  waar het de banken om gaat is de klant houden, maar dit durft niet hardop gezegd worden

 • Ludo  - steun

  Om de banken tegemoet te komen in hun redding zou een wetsvoorstel kunnen ingediend worden om een negatieve intrest te bekomen. Heren politici, een hint : dien het wetsvoorstel pas in na de verkiezingen.

Schrijf reactie
Uw contact gegevens:
Reacties:
[b] [i] [u] [s] [url] [quote] [code] [img] 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security

Spaargids mailalerts