menu

Evi Bank van start met hoogste online rentes

36
Reageer
Online bank Evi van start met hoogste rentesPrivate Bank Van Lanschot lanceert Evi, een nieuwe online spaarbank. De rentevoeten van Evi Bank zijn de hoogste van de online spaarmarkt.

De rentevoeten op de nieuwe Evi getrouwheidsrekening
Basisrente 0,60% en getrouwheidspremie 1,50%. Samengeteld komt dit op 2,10%.
Let wel, zoals steeds is de getrouwheidspremie slechts verworven als het spaarbedrag 12 maanden onafgebroken op het spaarboekje staat.

De rentevoeten op de nieuwe Evi spaarrekening:
Basisrente 1,40% en getrouwheidspremie 0,35%

Openen, beheer, en afsluiten van de rekeningen zijn gratis. Beide spaarrekeningen zijn gereglementeerd, dit wil zeggen dat er een vrijstelling is van roerende voorheffing op de eerste schijf van 1880 euro voor het inkomstenjaar 2013. Dit bedrag wordt verdubbeld tot 3760 euro voor rekeningen op naam van gehuwd of wettelijk samenwonenden.

'Veranderen van bank sneller dan veranderen van Energieleverancier'
Klanten kunnen volgens de Evi Bank in drie minuten een Evi-rekening openen. “Veranderen van spaarrekening gaat dus nog sneller dan veranderen van energieleverancier. Daarnaast zorgen een live chat en een call center 24u/24 en 7d/7 voor permanente ondersteuning. We bieden klanten van Evi alle troeven van online sparen aan in combinatie met een ongeziene bereikbaarheid van de klantendienst”, vertelt Michel Buysschaert, voorzitter van Van Lanschot België.

Intekenen kan enkel online hier

Nederlandse garantie
Evi is een merknaam van het Nederlandse Van Lanschot bank. De bank is naar eigen zeggen een van de oudste onafhankelijke banken in Europa, en is actief in België en Nederland. Evi valt onder het Nederlandse depositogarantiesysteem. Uw spaargeld is er beschermd tot 100.000 euro per persoon. Wie ook klant is bij Van Lanschot is beschermd tot 100.000 euro op het opgetelde spaarbedrag bij beide banken samen. F. Van Lanschot bankiers heeft rating A- bij Fitch en rating BBB+ bij S&P's.

Meer info:
- Website van Evi
- Online Intekenen bij Evi
- Vergelijk alle spaarrekeningen
- Deel uw ervaringen over Evi Bank op het forum

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(52 stemmen, gemiddeld 4.02 van de 5)


Categorie: Evi nieuws over sparen
avatar
Rating : kredietwaardigheid = nihil ? Basis 0,60 % ?? Daar koop je nog geen inflatiebrood voor ... en nadien ...? Néé, het vertrouwen zit diep onder 0,60 ... en vergeet 2008 (en volgende jaren) niet ...Ondertussen aandelen + 15 % : bom in aantocht ..?. en pyramidenspelletjes staan gespannen. Opletten geblazen ... Boer : let op uw ganzen :-) Stenen zijn duurzamer.
Wij willen ook wel eens "bankje" spelen ...
Stemmen:-35
F. Van Lanschot heeft toch een rating: A- bij Fitch en rating BBB+ bij S&P's.


we hebben het artikel aangepast
Stemmen:12
avatar
is dit een goede rating? andere banken met net iets lagere intrestvoet hebben betere ratings... kan het niet zijn dat begin februari al een mail of bericht wordt gestuurd met "aanpassing" van de basisrente?
Stemmen:3
avatar
Vele Banken zijn weer volop bezig met hun pyramidenspelltjes ... Wees toch voorzichtig : 250 miljard is een BOM die ze zelfs niet meer in kas hebben ... maar volop wordt doorgegeven ...
De regering heeft die heisa wel door, maar kan door de krachtige lobby van kapitalisten geen doorbraak bereiken met hun Bankenwet . :roll: En die 'waarborgen' dat is véél bla, bla en weinig ... :shock: Waakzaamheid is geboden !
Stemmen:1
avatar
@rente :Sommige mensen moeten blijkbaar altijd kunnen zeiken. Wat is het probleem als er een depositogarantie is van 100.000 euro?? En aandelen +15%? Probeer als particulier maar eens iets deftig te verdienen met individuele aandelen te kopen, je komt op lange termijn van een kale reis thuis, geloof mij...IK begrijp nu waarom men ons Belgen zagers en klagers noemt, voor sommigen is het blijkbaar nooit goed, jammer.....

@Spaargids : bedankt voor deze mooie tip ! Na een Optima spaarrekening word ik zeker ook klant nu bij Evi, doe zo voort, Spaartippers!
Stemmen:25
avatar
ja, nooit geleeerd. Ook nog 2008 en volgende rovers vergeten... das rap ... : komt er wel achter ... 250 miljard ... zo maar ... van al die slimme spaarders !
Stemmen:-15
avatar
Als er iets positiefs verschijnt zijn het steeds (vermoedelijk dezelfde) gefrustreerde personen dewelke kritiek hebben op alle sen nog wat. Pak uw boeltje hier dan samen, en vertrek naar het buitenland waar het toch zo veel beter ZOU zijn. Bedankt Spaargids om ons op de hoogte te houden. Ik open zeker een rekening
Stemmen:16
avatar
OPLOSSING : bankiert zelf of solliciteer bij Dexia en derden : ruimere wedde extra !
Stemmen:0
avatar
spaarvogelbekdier woensdag 11 december 2013
Het aanmaken van klant & rekening is in ieder geval de makkelijkste die ik ooit heb gezien. Passpoort wordt ingelezen via eid, je moet dus helemaal niets met de post meesturen. Dit kan in theorie echt in 3 minuten klaar zijn...
Ik ken banken waar een gewone overschrijving uitvoeren meer moeite inhoud dan dit :-).
Aanloggen kan via eid of sms.
Jammer dat ze enkel spaarrekeningen hebben en geen fondsen enz.
Stemmen:8
avatar
goede spreidingsopportuniteit met solide bank als basis
Stemmen:5
avatar
beter iets dan niets
Stemmen:0
avatar
ZEKER doen beste mensen. Da's weeral een beetje minder geld dat zal uitgeleend worden aan Belgische consumenten en bedrijven. Misschien in Nederland eens een krediet proberen aan te vragen?? Er zullen nog véél buitenlandse banken komen vragen om ons spaargeld! En zij maar op de bingo spelen.. Maar allé k wil niet negatief zijn natuurlijk ;-)
Stemmen:0
avatar
Nog een weetje voor de toekomst. Als al die banken enkel nog maar spaarproducten en andere geldplaatsingen aanbieden, dan mogen we in de toekomst misschien onze facturen cash gaan betalen, in De Post zoals vroeger. Want zeg nu eerlijk, welke banken zullen nog aanvaarden dat je enkel een zichtrekening gebruikt? Misschien DE reden om die rekeningen duurder te gaan maken. Allemaal heel TOF..
Stemmen:-6
avatar
Dat kennen we nu al. Starten met een hoge intrest ( als lokmiddel) en na enkele maanden de intrest naar beneden. Zo was het met al die internetspaarbanken.
Stemmen:0
niemand zeg dat ge moet blijven he
je kan altijd verder blijven bankshoppen of terug gaan naar de grootbanken
Stemmen:1
Nee maar de getrouwheidspremie is weg als je na enkele maanden vertrekt
Stemmen:0
avatar
Je hebt gelijk voor de basisrente die is niet gegarandeerd. :wink:
De getrouwheidspremie is altijd vast gegarandeerd op het moment van intekenen tot de periode van 12 maanden voorbij is.
En vergeet Kaufting niet. :!:
Stemmen:1
Alle banken hebben hun interesten (moeten) laten dalen. Met dank aan Europa.
Maar als de kleine spelers er niet geweest waren, zaten we allemaal nog bij de grootbanken aan een nog lager tarief.
Zelfs al laat deze bank zijn rentes zakken, de getrouwheidspremie ligt vast voor 1 jaar. En die is hoger dan het totale rendement bij de grootbanken.
Stemmen:8
avatar
U zegt : "moeten " laten zakken ?? !! Onjuist ... In buitenland betaalde men 1,7 miljard euro boete voor manipulatie van de renten ... : hier haalt men woekerwinsten er uit ... Nieuwe Bankwet is een noodzaak (2016 ?) en kunnen niet streng genoeg zijn (cfr. 2008 !!)
Stemmen:-7
avatar
Guido Dekeyser Schreef:
Dat kennen we nu al. Starten met een hoge intrest ( als lokmiddel) en na enkele maanden de intrest naar beneden. Zo was het met al die internetspaarbanken.
Niets mis mee toch? De hoge intrestvoet hebben we dan toch kunnen meepikken. Met wat geluk duurt de hoge(re) rentevoet wat langer tot er weer een andere speler overneemt.
Stemmen:3
avatar
Aandelen korf BEL20 = + 15% en nu rap verkoipen zie ... Voor een rente duurt dat 7 jaren ...
Stemmen:-4
Kunnen we ergens telefonisch terecht voor vragen?
Stemmen:-1
In het artikel bovenaan, staat er een link naar de website. Daarop staat in het groot een knop "Contact".
Stemmen:1
blijkbaar zou die elitebank discrimineren op basis van nationaliteit :enkel voor belgen en Nederlanders.
Ze zijn al goed bezig dan
Stemmen:-11
avatar
Alleen voor Belgische of Nederlandse ingezetenen. Dus nationaliteit maakt niet uit, maar je moet gewoon in Belgiê of Nederland uw domicilie hebben. Geen discriminatie dus.
Stemmen:4
avatar
Nationaliteit maakt wel degelijk iets uit. Men vrouw heeft een buitenlandse nationaliteit en daarom kunnen we geen gezamelijke rekening openen. Zelfs via de Belgische eID lukt het niet. Heb zelfs een bevestiging gekregen van EVI support dat een andere nationaliteit niet is toegelaten.
Stemmen:0
avatar
@rente : +15% met bel20-korf...mooi:-)
Maar wil je dan ook eens alle verliezen publiceren waarmee je al jaren zit?..;-)
Ik heb zelf jaren individuele aandelen gekocht maar quasi geen cent aan verdiend. Maar ja, dat zullen de meeste beleggers nooit toegeven hé...;-)
Stemmen:4
avatar
Verliezen Dexia = 50 K en lernout 75 K. en ook KBC ... : allemaal voor goede huisvaders ... en dik bedrogen door de Banken !
De plussen leg ik niet aan uw oren ... en ook onroerend heeft altijd goed geweest !
Bankenwet is dringend nodig ! en een goed Fortisproces, ook al is het voor 2018 !! Manipulatie ?? Vergeet 2008 niet !!
Stemmen:-1
avatar
josepha de la costa donderdag 12 december 2013
Beursverrichting + 15 % is o.i geen rente maar meerwaarde. Hebben al jaren aandelen Phil. en verliezen tot vandaag nog steeds ongev.30% en aandeel blijft maar op de sukkel...
Indien niet op beursvloer en kopen /verkopen op vingerklap dan best afblijven.
Stemmen:0
avatar
Tot nog toe niet anders dan slechte ervaringen.
Een rekening geopend, maar de tegenrekening wordt niet aanvaard. Inmiddels wel al een storting uitgevoerd die zou terug gestort worden, maar nog altijd niets ontvangen. Dan maar een andere tegenrekening ingevoerd. Blijkt nu dat Argenta EVI bank niet heeft opgenomen zodat mijn storting op een andere rekening bij EVI terecht komt. EVI erkent het probleem en belooft oplossing. Inmiddels nog altijd geen rekening geopend en het is gissen waar mijn stortingen naartoe zijn. Bij inloggen bij EVI soms 10 min wachten alvorens een SMS te ontvangen met de inlogcode. Nu krijg ik zelfs geen SMS meer. Wat staat ons nog te wachten?
Stemmen:-9
avatar
Supersnelle opening van een rekening, was binnen de dag al actief ! Duidelijke interface (layout van de beveiligde website kan beter maar is wel duidelijk en functioneel). Renteberekening lijkt zeer uitgebreid. Je kan met je identiteitskaart inloggen maar log in per SMS (volledig gratis).
Stemmen:8
avatar
Dank voor wat u ons bijbrengt met uw reactie. Deze problematiek heeft Van Lanschot Bank vermoedelijk geleerd van andere banken. IK wil evenmin negatief zijn... Negativisme is al uitgebreid genoeg aanwezig in de media... maar inderdaad is de kleine spaarder uiteindelijk niet alleen slachtoffer door regeringsbeslissingen (nationaal en Europees), maar ook speelbal van banken. Ook "banken" zijn één pot nat. Jammer genoeg wordt ons geld misbruikt. Iets anders valt te zeggen over de crisis, die maar blijft aanhouden! Greenspan had nooit de kar van de lage intresten moeten inspannen. Hoe minder een consument krijgt en hoe meer je de consument afpakt (van hem steelt) hoe minder hij zal kopen! Je kan (in principe) niet meer euro's uitgeven als je ontvangt. Dus 1/ laat de banken ons wat een eerlijke intrest geven voor ons zuurverdiende en gespaarde centen, en 2/ stel paal en perk aan zwart verdienen!
Stemmen:-5
avatar
Beveiligde website is niet te bereiken sinds meerdere dagen . Ik geraak niet eens aan mijn wachtwoord
0800 lijn is enkel engelstalig ,en begrijp men het probleem niet
Ik heb nog vlotter rekeningen geopend
Stemmen:-12
avatar
Jean, er is geen 0800 lijn.... Helemaal niet Engelstalig ook maar NL en FR... Op Evi.be staat toch duidelijk 078 050 55 ?

Beveiligde website is gewoon te bereiken, misschien iets aan je instellingen?

secure.evi.be/thc/policyenforcer/pages/e...;eidLoginMethodB2C=2
Stemmen:8
avatar
Jean Schreef:
Beveiligde website is niet te bereiken sinds meerdere dagen . Ik geraak niet eens aan mijn wachtwoord
0800 lijn is enkel engelstalig ,en begrijp men het probleem niet
Ik heb nog vlotter rekeningen geopend

Ik zie je probleem, je probeert via de Nederlanse site evivanlanschot.nl .... Dat is een totaal andere bank... Daar staat een 0800 nummer op. Uiteraard werkt dat niet in België :roll:
Waarom kijk je niet op www.evi.be?
Stemmen:8

Spaargids mailalerts